Cadillac από την… Κίνα

Γιώργος Βαρίνος
Cadillac από την… Κίνα
Νέοι καιροί, νέα ήθη: Κινέζικες Cadillac θα αγοράζουν οι Αμερικανοί το 2016 και συγκεκριμένα το μοντέλο CT-6 Plug in Hybrid.

Η απόφαση της GM να κατασκευάζει την υβριδική Cadillac CT-6 στην Κίνα και να την εισάγει στην αμερικανική αγορά είναι σε πρώτη ανάγνωση παράδοξη. Κατ’ αρχάς η αμερικανική μάρκα κύρους είναι εμβληματική στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και πολλοί προτιμούν να μοντέλα της έναντι των Mercedes, Audi, BMW, Lexus και Infinity όχι γιατί είναι καλύτερα αλλά γιατί είναι… made in USA. Τώρα η εταιρεία θα πρέπει να πείσει του υποψήφιους αγοραστές ότι η υβριδική CT-6 θα είναι το ίδιο καλή με τις υπόλοιπες –οι συμβατικές της εκδόσεις θα κατασκευάζονται στο Ντιτρόιτ- παρότι κατασκευάζεται στην Κίνα.

Σύμφωνα με την GM η μεγάλη αγορά και τα κίνητρα που προσφέρει η κινεζική κυβέρνηση για την αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων καθιστούν ιδιαίτερα συμφέρουσα την παραγωγή της υβριδικής CT-6 στην Κίνα από εμπορική σκοπιά. Το αντίθετο, δηλαδή η παραγωγή της στις ΗΠΑ, θα την επιβάρυνε με δασμούς εισαγωγής που θα την καθιστούσαν μη ανταγωνιστική. Επιπρόσθετα, οι μικρές προβλεπόμενες πωλήσεις της συγκεκριμένης έκδοσης στις ΗΠΑ καθιστούν πιο συμφέρουσα την εισαγωγή της από την Κίνα, παρά την εξαγωγή της σε αυτή. Έτσι λοιπόν, με κριτήρια παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, θα αγοράζει ο Αμερικανός οδηγός Cadillac που πλέον δεν θα είναι proudly build in USA αλλά by gain build in China.

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένη έκδοσης, αυτή συνδυάζει ένα δίλιτρο, τετρακύλινδρο κινητήρα turbo με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, που συνδυαστικά αποδίδουν 335 ίππους ισχύος και 586 Nm ροπής. Μια συστοιχία μπαταριών που μπορεί να φορτιστεί πλήρως από οικιακή παροχή σε περίπου πέντε ώρες, δίνει τη δυνατότητα στην CT-6 PHEV να κινείται αποκλειστικά ως ηλεκτρική με ταχύτητα έως 75 χλμ./ώρα για 50 χιλιόμετρα. Το υβριδικό μοντέλο της Cadillac θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το δεύτερο εξάμηνο του 2016 στις ΗΠΑ και λίγο νωρίτερα στην αγορά της Κίνας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!