«Γκαζώνουν» οι πωλήσεις Renault

Γιώργος Βαρίνος
«Γκαζώνουν» οι πωλήσεις Renault
Με αύξηση πωλήσεων 10,2% στην Ευρώπη και 3,3% παγκοσμίως, το 2015 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη Renault.

Το 2015 ήταν ακόμα μια εξαιρετική χρονιά για τη γαλλική Renault, καθώς κατάφερε να παρουσιάσει αύξηση των πωλήσεων για 3η συνεχόμενη χρονιά. Οι πωλήσεις των επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων του ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 3,3%, φτάνοντας τα 2,8εκ. οχήματα, σε μια αγορά που παρουσίασε στο σύνολο της αύξηση 1,6% σε παγκόσμια κλίμακα. Τα αποτελέσματα διατηρούν την Renault στη πρώτη θέση ανάμεσα στις γαλλικές εταιρείες, ενώ από την πλευρά της και η Dacia πραγματοποίησε ρεκόρ πωλήσεων.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα αποτελέσματα της Renault ήταν εξίσου θετικά με αύξηση των πωλήσεων κατά 10,2%, ενώ κατέκτησε τον τίτλο της εταιρείας με την μεγαλύτερη ανάπτυξη (+12,3%). Σε αυτή την επίδοση ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η επιτυχία των Twingo, Clio και Captur που διατήρησαν τη μάρκα στην πρώτη θέση των αυτοκινήτων πόλης (κατηγορίες Α+Β). Στην πρώτη θέση για 18η χρονιά διατηρήθηκε η Renault και στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16,9%.

Ταυτόχρονα η Renault αναδείχθηκε κυρίαρχος και στα ηλεκτρικά οχήματα με την αύξηση των πωλήσεων να φτάνει το 49% και το Zoe να αναδεικνύεται το πρώτο σε πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη. Από την πλευρά της η Dacia συνέχισε τη σταθερά ανοδική της πορεία με αύξηση των ταξινομήσεων κατά 3,6% και συνολικές πωλήσεις 374.458 μονάδων, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για τη μάρκα.

Η έλευση νέων και πολύ σημαντικών μοντέλων όπως του Megane και του Talisman ενισχύει σημαντικά την παρουσία της μάρκας και το 2016, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η περαιτέρω ενίσχυση της γεωγραφικής επέκτασης των δραστηριοτήτων του Ομίλου στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές (Κίνα, Ινδία). Τέλος η πλήρης εμπλοκή της Renault στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, με εξολοκλήρου δική της ομάδα, δίνει με τον καλύτερο τρόπο το στίγμα της φιλοσοφίας της μάρκας για ανάπτυξη σε όλα τα μέτωπα. Η παρουσίαση της νέας ομάδας σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια αγωνιστική κληρονομιά της Renault.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!