Θέλει εγγυήσεις για το κλειστό κόκπιτ ο Τοντ

Νίκος Τσιώκος
Θέλει εγγυήσεις για το κλειστό κόκπιτ ο Τοντ
Ο Ζαν Τοντ μίλησε για το ενδεχόμενο να έχουμε κλειστό κόκπιτ στη Formula1 και έδειξε ότι χρειάζεται περισσότερες εγγυήσεις για να εφαρμοστεί αυτό.

Το ενδεχόμενο να έχουμε κλειστό κόκπιτ στα μονοθέσια της Formula1 έχει κάνει πολλές φορές την εμφάνισή του, ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει σαν ιδέα. Γι' αυτό, μίλησε ο Ζαν Τοντ στο Autosport, με τον Γάλλο να ζητάει περισσότερες εγγυήσεις για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Ο πρόεδρος της FIA τόνισε θα πρέπει να κριθεί πως αξίζει να γίνει μία τροποποίηση δίχως να έχει άλλες επιπτώσεις για το άθλημα. «Έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, όμως τα μηχανοκίνητα σπορ παραμένουν επικίνδυνα. Αν υπάρχουν παραπάνω βήματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η ασφάλεια, τότε θα τα κάνουμε, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δε θα έχουν άλλες συνέπειες.

Όταν βάζεις έναν νέο κανονισμό, πρέπει να έχεις όραμα για οποιοδήποτε πρόβλημα. Είμαστε στα χέρια των ειδικών και θα έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα κρίνει αν αξίζει να κάνουμε αλλαγή, να τροποποιήσουμε κάτι ή να διατηρήσουμε την τωρινή κατάσταση.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι προστασίας του οδηγού, όμως πρέπει να σιγουρέψουμε ότι δεν υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις. Θέλουμε να βλετιώσουμε την ασφάλεια και εξαρτάται από τους ενδιαφερόμενους να προτείνουν λύσεις», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!