Χόρνερ: «Ήθελε απελπισμένα Red Bull ο Χάμιλτον»

Νίκος Τσιώκος
Χόρνερ: «Ήθελε απελπισμένα Red Bull ο Χάμιλτον»
Ο Κρίστιαν Χόρνερ αποκάλυψε ότι ο Λιούις Χάμιλτον ήθελε απελπισμένα να πάει στη Red Bull πριν... μετακομίσει στη Mercedes, και πως ο ίδιος ενθάρρυνε τον Νίκι Λάουντα να πάρει τον Βρετανό.

Έπαιξε και... έχασε η Red Bull σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Λιούις Χάμιλτον. Πιο συγκεκριμένα, ο Κρίστιαν Χόρνερ αποκάλυψε, μιλώντας στο περιοδικό F1 Racing, ότι ο Βρετανός ήθελε απελπισμένα να οδηγήσει για λογαριασμό των «κόκκινων ταύρων» πριν... μετακομίσει στη Mercedes.

«Ήθελε απελπισμένα να οδηγήσει για την ομάδα το 2012, αλλά δεν υπήρχε λόγος ενώ ήταν μ' εμάς ο Σεμπάστιαν (Φέτελ). Το 2013, πριν υπογράψει με τη Mercedes, ήθελε πάρα πολύ να οδηγήσει για τη Red Bull», ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας του Μίλτον Κέινς. Μάλιστα, τόνισε ότι ο ίδιος ενθάρρυνε τον Νίκι Λάουντα για να πάρει τον Χάμιλτον στα «ασημί βέλη».

«Η McLaren ήταν πολύ ανταγωνιστική το 2011 και το 2012 και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο για μας και για εκείνον να πάει στη Mercedes από τη McLaren. Καθώς εμείς δε θέλαμε να υπογράψουμε μαζί του, ενθάρρυνα τον Νίκι Λάουντα να τον πάρει στη Mercedes για να γίνει αδύναμη τη McLaren.

Δεν είχα προβλέψει ότι η Mercedes θα γινόταν η απόλυτη κυρίαρχος που είναι σήμερα», πρόσθεσε ο Χόρνερ. Πάντως, ο Χάμιλτον μόνο δικαιωμένος μπορεί να νιώθει για την επιλογή του, αφού με την ομάδα του Μπράκλεϊ μετράει δύο σερί τίτλους το 2014 και το 2015.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!