Στη Formula1 οι V6 μέχρι το 2020

Νίκος Τσιώκος
Στη Formula1 οι V6 μέχρι το 2020
Κατασκευαστές της Formula1 και FIA συμφώνησαν να διατηρηθούν οι κινητήρες V6 τούρμπο τουλάχιστον μέχρι το 2020, αλλά και οι νέοι κανονισμοί να εφαρμοστούν από το 2018.

Το 2014 η Formula1 μπήκε σε νέα... εποχή, καθώς οι κινητήρες V6 τούρμο 1,6 λίτρων αντικατέστησαν τους V8 2,4 λίτρων. Όμως, αυτή η επιλογή αποδείχτηκε... βουβή και οι άνθρωποι του σπορ προσπαθούν να βρουν λύσεις, παράλληλα με προσπάθεια να μειωθεί το κόστος.

Έτσι, οι κατασκευαστές είχαν συνάντηση με τον Μπέρνι Έκλεστοουν και τη FIA στη Γενεύη, όπου συμφώνησαν οι τωρινοί V6 να μείνουν τουλάχιστον μέχρι το 2020. Επίσης, αποφάσισαν από κοινού οι νέοι κανονισμοί να εφαρμοστούν από το 2018 και όχι από το 2017, ώστε να μην έχουμε ξανά μεγάλες αλλαγές μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνάμα, συμφωνήθηκε να μειωθεί το κόστος παροχής μονάδας ισχύος από τα 20 εκατομμύρια ευρώ στα 12, καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των κιβωτίων ταχυτήτων που θα έχουν στη διάθεσή τους οι πιλότοι εντός μίας σεζόν.

Βέβαια, όλα αυτά θα πρέπει να εγκριθούν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για να είναι οριστικά τα όσα αποφασίστηκαν για το μέλλον της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!