Το νέο πρόσωπο του DS3

Το νέο πρόσωπο του DS3

Το νέο πρόσωπο του DS3

To στιλάτο DS3 άλλαξε εμφάνιση, απέκτησε νέους κινητήρες και μια δυναμική έκδοση Performance με ισχύ 208 ίππων και μπλοκέ διαφορικό. 

Από την άνοιξη το DS3, που ανήκει στη γκάμα μοντέλων κύρους της Citroen, θα είναι κοντά μας με νέα εμφάνιση και οκτώ νέους, βραβευμένους κινητήρες βενζίνης και diesel Euro6.

Με μήκος 3,95 μέτρα και πλάτος 1.7 το DS3 είναι ένα συμπαγές και ταυτόχρονα ιδιαίτερα στιλάτο αυτοκίνητο με έμφαση στην ποιότητα, την οικονομία, την άνεση και τις επιδόσεις. Διατίθεται σε τρίθυρη και cabrio έκδοση και στη δεύτερη αυτή γενιά του διαθέτει νέας σχεδίασης εξάγωνη μάσκα, νέα φώτα led εμπρός και πίσω και μια πλειάδα αλλαγών στο εσωτερικό και στα μηχανικά του μέρη.

Τα τελευταία περιλαμβάνουν μια γκάμα οκτώ κινητήρων, εκ των οποίων πέντε βενζίνης και τρεις diesel. Οι κινητήρες βενζίνης είναι ο γνωστός τρικύλινδρος 1.2 PureTech που αποδίδει 82 και 110 ή 130 ίππους με turbo, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη ίδιων αριθμών σχέσεων. Στην κορυφή βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 1.6 THP των 163 ίππων, που στην έκδοση Performance ανεβαίνει στους 208 ίππους και συνδυάζεται με ελεγχόμενο διαφορικό τύπου Torsen, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό επιδόσεων. Όσον αφορά στους κινητήρες diesel ο γνωστός 1.6 BlueHDi διατίθεται σε εκδόσεις 100, 110 και 120 ίππων με την πρώτη να έχει εκπομπές CO2 μόλις 79 γρ./χλμ. και φυσικά να μην υπόκειται σε τέλη κυκλοφορίας και στη χώρα μας.

Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό του νέου DS3, όπου πλέον μια μεγάλη οθόνη 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό αναλαμβάνει τον έλεγχο των περισσότερων συστημάτων επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διακοπτών κατά 20 και παράλληλα την απογείωση της συνδεσιμότητας. Πλέον, το νέο σύστημα infotainment διαθέτει τις τεχνολογίες mirror link και CarPlay για άμεση σύνδεση των smartphone και των συσκευών με λειτουργικό Android ή Ios (Apple) αντίστοιχα. Παράλληλα υποστηρίζεται μια πλειάδα εφαρμογών μέσω του MyDS, ακόμα και γεωγραφικού εντοπισμού του αυτοκινήτου σε περίπτωση κλοπής.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, πέραν του συνδυασμού των νέων φώτων led και xenon το DS3 διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό Active City Brake που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο σε ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα όταν υπάρχει ενδεχόμενο πρόσκρουσης οχήματος ή πεζού στην πόλη.

Λόγω του lifestyle προσανατολισμού του, ανέκαθεν το DS3 έδινε τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να συνθέσει μια μεγάλη γκάμα στοιχείων εξοπλισμού, χρωμάτων και εσωτερικών επενδύσεων, φέρνοντας το αυτοκίνητο στα μέτρα του. Η νέα γενιά DS3 απογειώνει στην κυριολεξία αυτή τη δυνατότητα εξατομίκευσης, με 78 διαθέσιμους συνδυασμούς χρώματος αμαξώματος και οροφής και 10 διαφορετικά σχέδια οροφής για την κλειστή έκδοση, 4 διαφορετικά χρώματα οροφής για την cabrio έκδοση και 15 σχέδια ζαντών ελαφρού κράματος. Αυτά, σε συνδυασμό με πλειάδα δερμάτινων, υφασμάτινων και πλαστικών επενδύσεων στο εσωτερικό, εξασφαλίζουν χιλιάδες πιθανούς τρόπους δημιουργίας ενός απόλυτα ξεχωριστού και μοναδικού DS. 

Best of internet