Ρόσι: «Τώρα προέχει η αποστολή!»

Νίκος Τσιώκος
Ρόσι: «Τώρα προέχει η αποστολή!»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι μίλησε για τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν, τις αλλαγές του 2016 και το ενδεχόμενο να κατακτήσει τον δέκατο τίτλο τονίζοντας ότι τώρα προέχει η αποστολή που έχει φέτος.

Στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας μοτοσικλέτας της Yamaha ο Βαλεντίνο Ρόσι μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Moto GP.

Ο «Γιατρός» αναφέρθηκε στον τρόπο που ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν και αυτό που του έμεινε, στις αλλαγές του 2016 στα ελαστικά (η Michelin αντικατέστησε την Bridgestone) και στο ενδεχόμενο να κατακτήσει τον δέκατο τίτλο της καριέρας του.

Βέβαια, ο ίδιος ελπίζει ότι θα μπορεί να μάχεται, όπως και πέρυσι, για τη νίκη, ενώ δήλωσε πως παραμένει παθιασμένος με αυτό που κάνει και ότι εξακολουθεί να έχει κίνητρο τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή προέχει η αποστολή που έχει για φέτος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το αν βρήκε την ευκαιρία να αποφορτιστεί, μετά το απίστευτο φινάλε στην περσινή σεζόν: «Ήταν δύσκολη περίοδος, μετά τον τελευταίο αγώνα, επειδή ήταν πολύ κακός, αλλά όταν πέρασαν δύο ή τρεις εβδομάδες μου έμεινε μία καλή σεζόν.

Είχα πάντα υψηλή απόδοση και πάλευα για το πρωτάθλημα. Γι' αυτό δεν μπορείς να είσαι απελπισμένος. Τώρα ξεκινάμε άλλη μία χρονιά, είναι σα να αρχίζουμε από το μηδέν και ξεκινάμε να βλέπουμε το μέλλον».

Για το ότι η φετινή θα είναι η 21η σεζόν του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας: «Έχω πάθος και ακόμα έχω κίνητρο να συνεχίσω επειδή ακόμα το λατρεύω. Όλα εξαρτώνται, επίσης, από τα αποτελέσματα, καθώς πρέπει να είμαι ανταγωνιστικός. Είναι καλό αυτή τη στιγμή της σεζόν να έχεις αυτή την αίσθηση, τη στιγμή του ενθουσιασμού για τη νέα μοτοσικλέτα, οπότε πάντα είναι ενδιαφέρον».

Για τις αλλαγές του 2016, αν θα τον επηρεάσουν και ποιος πιστεύει ότι θα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός του: «Πρώτα απ' όλα, πρέπει να τροποποιήσω τον τρόπο που οδηγώ τη μοτοσικλέτα, καθώς τα ελαστικά είναι αρκετά διαφορετικά. Όλοι οι αναβάτες πρέπει να είναι έξυπνοι και γρήγοροι για να προσαρμοστούν στο νέο στιλ.

Οι αντίπαλοί μου θα παραμείνουν λίγο-πολύ οι ίδιοι, όμως πιστεύω ότι οι δορυφορικές ομάδες και οι άλλοι κατασκευαστές θα είναι λίγο πιο κοντά. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε διότι στο τέλος της περσινής χρονιάς συγκεντρωθήκαμε πάρα πολύ στο να ολοκληρώσουμε ωραία τη σεζόν. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην αποστολή».

Για το αν μπορεί να κατακτήσει τον δέκατο τίτλο: «Δε γνωρίζω, θα είναι δύσκολο! Για μένα είναι πάντα δύσκολο, στόχος μου είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορος και να παλεύω για τη νίκη, όπως έκανα και πέρυσι».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!