Πόσο θα πληρώνατε για δύο…μισές Ferrari;

Πόσο θα πληρώνατε για δύο…μισές Ferrari;

Πόσο θα πληρώνατε για δύο…μισές Ferrari;

Oταν κοπεί ένα αυτοκίνητο στη μέση, τότε πάει για παλιοσίδερα. Αν πρόκειται όμως για μία Ferrari Enzo, τότε την κολλάς και την ξαναπουλάς. Πιθανώς μάλιστα πανάκριβα!

Μια Ferrari Enzo, που «αναστήθηκε» θα βγει σε δημοπρασία στις 3 Φεβρουαρίου, όμως ακόμη και οι καλύτεροι ειδικοί δεν τολμούν να μαντέψουν την τιμή, που θα πιάσει. Ο λόγος είναι απλός. Η συγκεκριμένη Enzo του 2004 είχε εμπλακεί το 2006 σε ένα σοβαρό ατύχημα και ενώ είχε αναπτύξει ταχύτητα 260 χλμ./ώρα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, ώστε κόπηκε το αυτοκίνητο στην κυριολεξία στα δύο. Όλοι πίστευαν, ότι τα απομεινάρια του ιταλικού supercar θα κατέληγαν σε μάντρα για παλιοσίδερα, λογάριαζαν ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς την ίδια τη Ferrari!

H εταιρεία συγκόλλησε και ανακατασκεύασε την Enzo, η οποία κυκλοφορεί πλέον και πάλι στους δρόμους, ενώ τώρα έφτασε η ώρα να αλλάξει ιδιοκτήτη. Ο εργοστασιακός εξοπλισμός περιλαμβάνει δορυφορική πλοήγηση, ηχοσύστημα από την Alpine, κάμερα οπισθοπορείας και ηλεκτρικά παράθυρα.

Εννοείται ότι πάρα πολλά σημεία στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό, είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ ο χιλιομετρητής έχει καταγράψει μόλις 2.500 χιλιόμετρα στα 12 χρόνια ζωής του οχήματος. Η Ferrari Enzo κινείται από έναν V12 κινητήρα με χωρητικότητα 6.0 λίτρων και απόδοση 660 ίππων. Η ροπή στρέψης ανέρχεται στα 657 Nm, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,14 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της αγγίζει τα 355 χλμ./ώρα.

Best of internet