Ανακαλούνται Renault Capture Diesel

Γιώργος Βαρίνος
Ανακαλούνται Renault Capture Diesel
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, περίπου 15.800 Renault Capture 1.5 DCi 110 ίππων με κινητήρες Euro6 ανακαλούνται για αντικατάσταση του φίλτρου NOx.

Μετά τον έλεγχο του γαλλικού κράτους σε τυχαίο δείγμα diesel μοντέλων της Renault, από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και σήμερα, διαπιστώθηκε ότι αυτοκίνητα με κινητήρες Euro6 εξέπεμπαν σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα οξειδίων του αζώτου σε πραγματικές συνθήκες, σε σχέση με τις τιμές των εργαστηριακών δοκιμών. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στη λειτουργία του φίλτρου κατακράτησης NOx, το οποίο λειτουργεί σε ένα εύρος θερμοκρασιών περιβάλλοντος 17 έως και 30 βαθμών κελσίου, τη στιγμή που σε πραγματικές συνθήκες –και ειδικότερα στη Γαλλία- είναι συνήθεις πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Renault και συγκεκριμένα του διευθυντή τμήματος ανταγωνισμού Τιερί Μπολορέ, η γαλλική εταιρεία δεν έχει χρησιμοποιήσει κανένα σύστημα χειραγώγησης των ρύπων και απλά κάποια μοντέλα της ρυπαίνουν περισσότερο σε πραγματικές συνθήκες, λόγω της αστοχίας του φίλτρου NOx. Ανακοινώθηκε μάλιστα η ανάκληση των 15.800 Capture και έγινε η διαβεβαίωση ότι όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα παραγωγής από Σεπτέμβριο και μετά, που διαπιστώθηκε το πρόβλημα, διαθέτουν την απαραίτητη αναβάθμιση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!