Πόσο κοστίζει η GTA Spano του Need for Speed;

Γιώργος Βαρίνος
Πόσο κοστίζει η GTA Spano του Need for Speed;
Το ισπανικό hypercar που ήταν από τους σταρ της ταινίας Need For Speed πωλείται στην «τιμή ευκαιρίας» των 1.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Νέο ιδιοκτήτη ικανό να καταβάλλει 1,5 εκ. ευρώ για την απόκτησή της ψάχνει η GTA Spano που πρωταγωνίστησε στην ταινία Need For Speed. Το ισπανικό hypercar έπαιζε μαζί με άλλα, εξίσου εντυπωσιακά οχήματα, όπως είναι η Bugatti Veyron, η McLaren P1, ακόμη και η Lamborghini Sesto Elemento! Η συγκεκριμένη κίτρινη GTA Spano έχει μόλις 1.000 χιλιόμετρα γραμμένα στο οδόμετρο και είναι μοντέλο του 2013. Το πλαίσιο και το αμάξωμα του GTA Spano είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα και τιτάνιο, ώστε το βάρος του να μην ξεπερνά τα 1.350 κιλά, ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με τον θηριώδη κινητήρα που διαθέτει.

Αυτός είναι ένας V10 8,4 λίτρων με δύο τούρμπο προερχόμενος από το Dodge Viper SRT. Μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, στέλνει στους πίσω τροχούς 900 ίππους, ενώ η ροπή στρέψης έχει περιοριστεί στα 1.000 Nm! Με αυτά τα νούμερα εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί απαιτούνται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα και γιατί η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 370 χλμ./ώρα! Το κόστος του αυτοκινήτου, ως καινούριου, πλησιάζει το 1.000.000€ ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνει ο ιδιοκτήτης του κατά την κατασκευή του. Ως μεταχειρισμένο, το συγκεκριμένο, έχει ακόμα μεγαλύτερο κόστος καθώς λόγω της συμμετοχής του στην ταινία αποκτά επιπρόσθετη συλλεκτική αξία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!