Προσπέραση με όπισθεν και… τρέιλερ (video)

Γιώργος Βαρίνος
Προσπέραση με όπισθεν και… τρέιλερ (video)
Ένα VW Passat κινείται όπισθεν με τρέιλερ στη Νορβηγία και πραγματοποιεί ακόμα και προσπεράσεις. Δείτε το απίστευτο video που είναι απόλυτα αληθινό.

Με σκοπό να προωθήσει το σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης με τρέιλερ, το Trailer Assist, η VW Νορβηγίας δημιούργησε αυτό το διαφημιστικό φιλμάκι που εντυπωσιάζει. Μάλιστα, δεν βασίζεται σε ειδικά ή ψηφιακά εφέ, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Όντως το VW Passat κινείται όπισθεν με το τρέιλερ και μάλιστα σε ράμπες χώρων στάθμευσης, πλατείες, ενώ πραγματοποιεί ακόμα και… προσπεράσεις.

Ενδιαφέρον έχουν επίσης οι αντιδράσεις των περαστικών, πέρα για πέρα δικαιολογημένες, που δείχνουν να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Το μυστικό ωστόσο δεν βρίσκεται σε κάποιο τρικ της εικόνας, αλλά του αυτοκινήτου και του τρέιλερ. Συγκεκριμένα, το ρυμουλκούμενο είναι στην ουσία ρυμουλκό, δηλαδή διαθέτει ένα κανονικό σύστημα κίνησης και στην ουσία «σέρνει» το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός του τρέιλερ βλέπει μέσω ενός ειδικού γυαλιού και συνεννοείται με τον οδηγό του αυτοκινήτου, ώστε ο δεύτερος να στρίβει κατάλληλα τους τροχούς για την πραγματοποίηση των πολύ δύσκολων, ακόμα και με αυτό τον τρόπο, ελιγμών. Το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα πραγματικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό, απαίτησε ωστόσο μια μεγάλη ομάδα μηχανικών, χρόνο και αρκετό χρήματα για να μπορέσει το τρέιλερ να μετατραπεί σε κανονικό κινούμενο όχημα και μάλιστα με τέτοια ισχύ που να ρυμουλκεί το VW Passat των 1.5 τόνων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!