Συνεχίζεται ο πόλεμος για τους κινητήρες στη Formula 1

Συνεχίζεται ο πόλεμος για τους κινητήρες στη Formula 1

Συνεχίζεται ο πόλεμος για τους κινητήρες στη Formula 1

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ για φτηνότερους κινητήρες στη Formula 1, καθώς οι κατασκευαστές φαίνεται, ότι τα βρήκαν μεταξύ τους και έχουν έτοιμη μία νέα πρόταση.

Οι κατασκευαστές κινητήρων της Formula 1 συμφώνησαν μεταξύ τους για τη δημιουργία φτηνότερων εργοστασιακών μοτέρ. Έτσι σκοπεύουν να εμποδίσουν τα σχέδια του Μπέρνι Έκλεστοουν, για την κατασκευή ενός εναλλακτικού κινητήρα από ανεξάρτητο κατασκευαστή, που θα κοστίζει πολύ λιγότερο και θα προορίζεται για τις μικρομεσαίες ομάδες της Formula 1.

Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Auto Bild Motorsport αναφέρει, ότι η Mercedes, η Ferrari και οι υπόλοιπες εργοστασιακές ομάδες, θα καταθέσουν στη συνάντησή τους με την Επιτροπή της Formula 1 στη Γενεύη ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα γίνουν οι σημερινοί υβριδικοί κινητήρες αισθητά προσιτότεροι από το 2017 και μετά.

Έτσι θα κοστίζουν 12 εκατομμύρια ευρώ αντί 18, όπως συμβαίνει σήμερα, χάρη –μεταξύ άλλων- και στη χρήση κοινών μερών και εξαρτημάτων. Στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται, ότι οι κατασκευαστές έχουν με το μέρος τους τις περισσότερες ομάδες, αλλά και τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA, Ζαν Τοντ.

Ο Γάλλος υποστήριζε μέχρι τώρα το σχέδιο του Εκλεστοουν για έναν φτηνό Bi-Turbo κινητήρα 2,2 λίτρων από ανεξάρτητο κατασκευαστή, που θα έδινε οικονομικές ανάσες στις πιο αδύναμες ομάδες της Formula 1. Ο 86χρονος Βρετανός επιδιώκει να σπάσει με το σχέδιό του τη δύναμη των μεγάλων κατασκευαστών, ενώ έχει δηλώσει επανειλημμένα αντίθετος στην υβριδική τεχνολογία των σημερινών μοτέρ.

Best of internet