Αλλάζει κινητήρες η VW

Γιώργος Βαρίνος
Αλλάζει κινητήρες η VW
Με νέους κινητήρες 1.5 λίτρων TSi και TDi θα αντικαταστήσει του σημερινούς 1.4 και 1.6 αντίστοιχα η VW, από το 2017.

Η νέα, 8η γενιά του VW Golf, που θα παρουσιαστεί προς το τέλος του 2016, θα είναι το πρώτο μοντέλο στο οποίο θα τοποθετηθούν, από το 2017, δύο νέοι κινητήρες 1.5 λίτρων. Αυτό ανάφερε σε παρουσίαση κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Χέρμπερντ Ντίες.

Συγκεκριμένα, οι κινητήρες των 1.5 λίτρων ανήκουν στη νέα γενιά των μικρότερων 1.0 TSi γι’ αυτό και θα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής. Θα είναι τετρακύλινδροι, με αυτόν της βενζίνης να διαθέτει άμεσο ψεκασμό, νέο turbo και το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων ACT με το οποίο εξοπλίζεται και ο σημερινός 1.4 TSi. Αντίστοιχα ο TDi θα μειώσει τον κυλινδρισμό του με μικρότερη διάμετρο, διατηρώντας την ίδια διαδρομή, ενώ θα αποδίδει πιθανότατα μεγαλύτερη ισχύ με μικρότερη όμως κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Σταδιακά, οι νέοι κινητήρες θα βρουν τη θέση τους και κάτω από τα καπό των υπόλοιπων μαρκών του Ομίλου, όπως των Audi, Seat και Skoda, όχι όμως πριν το 2017. Η κίνηση αυτή, όπως υποστήριξε ο Ντίες, έχει να κάνει με την επιβολή όλων και αυστηρότερων προδιαγραφών ρύπων, τις οποίες οι νέοι κινητήρες θα πληρούν ευκολότερα χάρη στην καλύτερη θερμοδυναμική τους απόδοση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!