Αποκαλυτήρια χωρίς... εμφύλιο για Yamaha

Νίκος Τσιώκος
Αποκαλυτήρια χωρίς... εμφύλιο για Yamaha
Στη Yamaha άφησαν πίσω τα όσα έγιναν στους τελευταίους αγώνες της περασμένης σεζόν, οι Ρόσι, Λορένθο αποκάλυψαν τη μοτοσικλέτα του 2016 και ο Γιάρβις έστειλε ενωτικό μήνυμα.

Παρελθόν φαίνεται πως αποτελούν για τη Yamaha τα όσα συνέβησαν στους τελευταίους αγώνες της περασμένης σεζόν του Moto GP. Έτσι, οι Βαλεντίνο Ρόσι και Χόρχε Λορένθο πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της μοτοσικλέτας, με την οποία θα διεκδικήσουν τον τίτλο το 2016 αφήνοντας στην άκρη τον... εμφύλιο.

Μάλιστα, ο Λιν Γιάρβις έστειλε ενωτικό μήνυμα και τόνισε ότι μόνο κακό θα κάνει στην ομάδα το να μπει ένας τοίχος ανάμεσα στους δύο. Άλλωστε, είναι κατανοητό ότι υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των δύο στην πίστα. «Δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε τοίχο στο γκαράζ.

Μία από τις δυνάμεις μας είναι το γεγονός ότι η ομάδα δουλεύει καλά μαζί, οι αναβάτες είναι αντίπαλοι μεταξύ τους, όμως οι μηχανικοί δουλεύουν όλοι μαζί. Αν βάλουμε μία μπαριέρα ανάμεσά τους, θα είναι έλλειμμα για τους αναβάτες και τους μηχανικούς. Το παρελθόν είναι παρελθόν και όπως είπα και πέρυσι, κατανοούμε ότι αμφότεροι οι αναβάτες ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον.

Όπως είπε και ο Χόρχε, αν ο Βαλεντίνο είναι ο βασικός του αντίπαλος για το πρωτάθλημα, τότε είναι καλό, που σημαίνει ότι η Yamaha είναι μπροστά. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας, να νικήσουμε τους αντιπάλους μας», ανέφερε ο επικεφαλής της Yamaha. Από τη μεριά τους, οι δύο αναβάτες εστίασαν στην αλλαγή του προμηθευτή ελαστικών, καθώς η Michelin αντικατέστησε την Bridgestone.

«Τα Michelin είναι πολύ διαφορετικά σε σύγκριση με τα Bridgestone, ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με το στήσιμο. Όπως είδαμε στο παρελθόν, όταν αλλάξαμε από τη Michelin στην Bridgestone, τροποποιήσαμε πολύ το στήσιμο της μοτοσικλέτας.

Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να φτάσουμε στην κατάλληλη ισορροπία και νομίζω ότι θα είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα να καταλάβουμε πώς να χρησιμοποιούμε τα Michelin καλύτερα και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την αίσθηση με το μπροστινό ελαστικό.

Πρέπει να κατανοήσουμε το επίπεδό μας με αυτά τα ελαστικά σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές επειδή πέρυσι η μοτοσικλέτα μας ήταν ιπολύ καλή και καλά ισορροπημένη με τα Bridgestone. Τώρα θα είναι δύσκολο να κάνουμε το ίδιο με τα Michelin», είπε ο Ρόσι. «Ήμουν τυχερός που το 2008 είχα την πρώτη μου χρονιά στο Moto GP με τη Michelin, αλλά δε θυμάμαι ποιο ήταν το συναίσθημα.

Όμως καταλαβαίνων το πώς είναι να οδηγείς με αυτά τα ελαστικά, είναι αρκετά διαφορετικά από της Bridgestone. Πρέπει να αφήνεις το φρένο λίγο πιο νωρίς. Θεωρητικά μπορεί να είναι λίγο καλύτερα για μένα, αλλά μέχρι τις δοκιμές και εώς ότου ξοδέψουμε περισσότερο χρόνο στις πίστες δε θα ξέρουμε κάτι.

Ζητάμε από τη Michelin να βελτιώσει λίγο το μπροστινό ελαστικό και από τη Yamaha να κατανοήσει λίγο καλύτερα τα ηλεκτρονικά, να ερευνήσει πώς θα δημιουργήσουμε ηλεκτρονικά που θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτά της περσινής χρονιάς», δήλωσε, από τη μεριά του ο Λορένθο. Έτσι, ο «Γιατρός» θέλει να κατακτήσει αυτή τη φορά τον δέκατο τίτλο της καριέρας του και ο Ισπανός τον τέταρτο και δεύτερο συνεχόμενο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!