Η μεταμόρφωση του Toyota Prius

Γιώργος Βαρίνος
Η μεταμόρφωση του Toyota Prius
Την εποχή που ακόμα και τα μονοθέσια της F1 έχουν υβριδικά συστήματα κίνησης, το νέο Toyota Prius αποτελεί την ιδανική βάση για το αγωνιστικό GT300.

To Toyota Prius το γνωρίζουμε ως ένα εξαιρετικά οικονομικό υβριδικό οικογενειακό μοντέλο. Στην Ιαπωνία όμως μεταμορφώθηκε σε ένα άκρως εντυπωσιακό αγωνιστικό που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού και συγκεκριμένα στην κατηγορία GT300. Το Toyota Prius GT300 όπως ονομάζεται, βασίζεται στη νέα γενιά του μοντέλου παραγωγής και μόλις αποκαλύφθηκε στην έκθεση βελτιωμένων και αγωνιστικών αυτοκινήτων στο Τόκιο.

Το αγωνιστικό Prius GT300 χρησιμοποιεί τεχνολογία από τη νέα γενιά του μοντέλου παραγωγής και κάποια λίγα στοιχεία από το προηγούμενο αγωνιστικό που έχουν αποδείξει την αξία τους, όπως τις αναρτήσεις, τα φρένα και άλλα υποσυστήματα. Η Toyota ανακοίνωσε ότι ο ηλεκτρικός κινητήρας προέρχεται αυτούσιος από το μοντέλο παραγωγής, αλλά δεν δίνει στοιχεία απόδοσης. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, για λόγους φυσικά αύξησης των επιδόσεων, δεν είναι ο 1.8 του μοντέλου παραγωγής, αλλά ένας επίσης ατμοσφαιρικός V6 3.5-λίτρων. Ωστόσο είναι, σε αντίθεση με το απερχόμενο αγωνιστικό Prius που τον είχε στο κέντρο, τοποθετημένος εμπρός. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του πρωταθλήματος αυτοκινήτων τουρισμού της Ιαπωνίας, ο κινητήρας δεν μπορεί να είναι σε διαφορετική θέση απ’ ότι στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Οπτικά, το νέο αγωνιστικό Prius GT300 διαθέτει όλα τα αισθητικά στοιχεία του μοντέλου παραγωγής, με πιο χαρακτηριστικό τα εμπρός φώτα που του εξασφαλίζουν μια πολύ επιθετική όψη. Σε συνδυασμό, φυσικά, με τα τεράστια μετατρόχια και τις τεράστιες αεροτομές και το διαχύτη. Επίσης στο πίσω μέρος έχουν διατηρηθεί τα φώτα του μοντέλου παραγωγής, καθώς ταιριάζουν εξαιρετικά με το αγωνιστικό lay out.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!