Αυτοκίνητο Alien

Γιώργος Βαρίνος
Αυτοκίνητο Alien
Μοιάζει με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, ωστόσο το Low Res της United Nude είναι ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε με αφαιρετική διαδικασία.

Δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο και είναι ότι πιο αφαιρετικό έχει να επιδείξει η βιομηχανία σχεδίασης αυτοκινήτων. Λογικό, γιατί η αμερικανική United Nude δεν είναι εταιρεία σχεδίασης αυτοκινήτων αλλά βιομηχανικού design και, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, διέγραψε κάθε γνωστό αισθητικό δεδομένο για τη δημιουργία του πρωτότυπου Lo Res. Αν απορείτε από πού προκύπτει το όνομα Lo Res είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε, δηλαδή η χαμηλή ανάλυση.

Πιο συγκεκριμένα, η σχεδίαση του alien της αυτοκίνησης ξεκίνησε από μια υψηλής ανάλυσης εικόνα της εμβληματικής Lamborghini Countah της δεκαετίας του 70, που σχεδίασε ο Μαρτσέλο Γκαντίνι του studio Bertone και, εκείνη την περίοδο, άφησε τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό. Η United Nude λοιπόν χρησιμοποίησε μια μοναδική τεχνική, όπου ένα τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο του αυτοκινήτου υπόκειται σε σταδιακές και συνεχείς μειώσεις της ανάλυσής του. Σε κάποιο σημείο προκύπτει μια βασική φόρμα και αυτή κράτησε η εταιρεία για να δημιουργήσει το Lo Res.

Τεχνικά το αυτοκίνητο βασίζεται σε ένα πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται ο ηλεκτρικός κινητήρας οι αναρτήσεις, οι τροχοί και το σύστημα διεύθυνσης. Το αμάξωμα είναι μια «κάψουλα», που περιβάλλει τους δύο επιβάτες που κάθονται κατά μήκος ο ένας πίσω από τον άλλο. Για την είσοδο και την έξοδό τους, ανασηκώνεται ολόκληρο το κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά αμάξωμα, αποκαλύπτοντας όλα τα μηχανικά μέρη τα οποία, επίσης, είναι εντελώς ακατέργαστα και μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Το Lo Res εκτίθεται στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, κινείται κανονικά αλλά για λόγους ασφαλείας η τελική του ταχύτητα έχει μειωθεί στα 50 χλμ./ώρα. Κρίμα, γιατί με τέτοιο σχήμα πιστεύαμε ότι θα μετράται σε Mach.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!