Ζωντανοί οι 1.500 ίπποι της Koenigsegg Regera (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ζωντανοί οι 1.500 ίπποι της Koenigsegg Regera (video)
Με παρουσιαστή τον ιδρυτή της σουηδικής εταιρείας υπέρ-αυτοκινήτων Κρίστιαν φον Κένιγκσεγκ, βλέπουμε για πρώτη σε κίνηση την Regera των 1.500 ίππων.

Η Regera ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων mega cars ή hyper cars, αυτών δηλαδή που ξεπερνούν σε ισχύ και επιδόσεις ακόμα και τα supercars. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 2015 με ισχύ 1.500 ίππων, τελική ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη από 400 χλμ./ώρα, έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 5.0 λίτρων με δύο turbo και τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, πλαίσιο κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα και μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών που απαιτούν μια εγκυκλοπαίδεια για να αναφερθούν. Ωστόσο, το γεγονός που άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους και το κοινό έχει να κάνει με έναν νέο υδραυλικό τύπο μετάδοσης, χωρίς γρανάζια. Δηλαδή η Regera δεν έχει… κιβώτιο.

Μέχρι σήμερα το κορυφαίο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας ήταν μόνο ένα στατικό πρωτότυπο. Από σήμερα όμως γνωρίζουμε ότι η Regera… κινείται, έστω και αν την ημέρα που γυρίστηκε το video οι συνθήκες ήταν πολικές στην έδρα της Koenigsegg στην πόλη Άνγκελχολμ, μην επιτρέποντας τίποτα περισσότερο από μια βόλτα του δημοσιογράφου Shmee με τον ιδρυτή της εταιρείας στο πηδάλιο και στο ρόλο του… παρουσιαστή. Η Regera υποβάλλεται σε συνεχείς δοκιμές εξέλιξης χωρίς να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία κανονικής παραγωγής των 80 αντιτύπων που συνολικά θα κατασκευαστούν, ούτε φυσικά και το κόστος τους, που αναμένεται να είναι αστρονομικό με τα δικά μας δεδομένα. Μέσα από το video μπορούμε να ακούσουμε τον εθιστικό ήχο του V8 κινητήρα αλλά και να δούμε μια πολύ λεπτομερή εικόνα του εσωτερικού και των υδραυλικών συστημάτων που είναι υπεύθυνα για το άνοιγμα των θυρών, του καλύμματος του κινητήρα και τη μεταβολή του ύψους του αυτοκινήτου, ώστε να μπορεί να περνά εύκολα ράμπες και ανισοϋψή σημεία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!