Η Mercedes E-Class προστατεύει και την... ακοή!

Γιώργος Βαρίνος
Η Mercedes E-Class προστατεύει και την... ακοή!
Ένα από τα δεκάδες συστήματα ασφαλείας στη νέα Mercedes E-Class, αναλαμβάνει να προστατέψει την ακοή σε περίπτωση ατυχήματος.

Η νέα Mercedes E-Class μόλις παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση του Ντιτρόιτ και οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν το 2016. Το νέο μοντέλο διαθέτει μια πλειάδα συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που εντυπωσιάζουν, καθώς εξασφαλίζουν πρωτόγνωρο επίπεδο προστασίας όχι μόνο των επιβατών αλλά και όλων των χρηστών του δρόμου. Στο πλαίσιο λοιπόν ενός εκ των συστημάτων ασφαλείας, το οποίο ονομάζεται Pre - Safe, περιλαμβάνεται πλέον μεταξύ άλλων και η… προετοιμασία της ακοής των επιβατών σε περίπτωση ενδεχόμενου ατυχήματος.

Το σύστημα Pre – Safe αναλαμβάνει να «προετοιμάσει» το αυτοκίνητο σε περίπτωση που οι αισθητήρες αντιληφθούν μην αναστρέψιμο κίνδυνο ατυχήματος. Συγκεκριμένα οι ζώνες σφίγγουν στα σώματα των επιβατών, τα παράθυρα και η ηλιοροφή κλείνουν αυτόματα, ενώ το κάθισμα του οδηγού ρυθμίζεται σε κάθετη θέση και ιδανική απόσταση από τον αερόσακο. Πλέον, στη νέα Ε-Class, υπάρχει και η πρόβλεψη μετάδοσης ενός ήχου που ονομάζεται «ροζ θόρυβος» και βοηθάει τα ακουστικά νεύρα να προετοιμαστούν για το δυνατό θόρυβο ενός ατυχήματος, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην ακοή. Ο «ροζ θόρυβος» ενεργοποιεί μικροσκοπικούς μύες του μέσου ου, που στενεύουν τη δίοδο μεταφοράς του ήχου προστατεύοντας τα ακουστικά νεύρα.

Με αυτή την πρόβλεψη μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα παροδικών ή μόνιμων βλαβών στην ακοή των επιβατών όταν το ατύχημα επέλθει και φυσικά η E-Class αναδεικνύεται σε ένα από τα πλέον προηγμένη αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κατηγορίας στον τομέα της ασφάλειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!