Φόρο στα καύσιμα στην Ευρώπη προτείνει ο Σόϊμπλε!

Γιώργος Βαρίνος
Φόρο στα καύσιμα στην Ευρώπη προτείνει ο Σόϊμπλε!
Η γερμανική κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στα καύσιμα σε όλα τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης λόγω των προσφύγων.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να είναι σε θέση τα ευρωπαϊκά κράτη να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα με τους πρόσφυγες. Η λύση που εξετάζει ο ίδιος είναι να επιβάλει έναν ευρωπαϊκό φόρο στο πετρέλαιο. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος η λύση του προσφυγικού δεν θα πρέπει να σταματήσει λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν επαρκούν, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα όπως ένας φόρος ορισμένου ύψους σε κάθε λίτρο βενζίνης, ώστε να έχουμε τα μέσα για μια ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα. Η λύση του προβλήματος δεν θα πρέπει να αποτύχει λόγω των περιορισμένων πόρων ».

Όπως όλα δείχνουν αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα θα υποστούν συνέπειες εκτός από την Γερμανία όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και όσες συνορεύουν με αυτές. Αν το πρόβλημα λυθεί στα εθνικά σύνορα και όχι στα εξωτερικά η Ευρώπη θα βρεθεί σε δυσμενή θέση και θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία ακόμα κρίση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!