Πώς θα είναι οι μελλοντικές Ferrari; (videos)

Πέτρος Πιτσίνης
Πώς θα είναι οι μελλοντικές Ferrari; (videos)
Το πρωτότυπο Manifesto αποτελεί και με τη…βούλα της ίδιας της Ferrari τον νικητή του διαγωνισμού για το σχεδιασμό ενός εντυπωσιακού concept car από σπουδαστές.

And the winner is… Μία πολύ δύσκολη αποστολή είχε η επιτροπή του διαγωνισμού Top Design School Design, που διοργανώνεται από τη Ferrari και απευθύνεται σε σπουδαστές. Στόχος είναι ο σχεδιασμός ενός εντυπωσιακού πρωτότυπου σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της ιταλικής μάρκας, ενώ στην επιτροπή του διαγωνισμού συμμετέχουν διάσημοι συλλέκτες, οδηγοί, σχεδιαστές και μηχανικοί. Μέλη της εφετινής επιτροπής ήταν μεταξύ άλλων ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο Πάολο Πινινφαρίνα, κ.α., οι οποίοι κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ καινοτόμων δημιουργιών με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Εφέτος συμμετείχαν τέσσερα φημισμένα ινστιτούτα σχεδιασμού με τρεις εργασίες το καθένα και η επιτροπή απένειμε το βραβείο ‘’Gran Premio Assoluto’’ στην εργασία έξι σπουδαστών της σχολής ISD-Rubika στο Βαλενσιέν. Νικητής αναδείχθηκε ομόφωνα το υπέροχο πρωτότυπο ‘’Manifesto’’, με καταπληκτικές αεροδυναμικές γραμμές και έναν εντυπωσιακό μηχανισμό ανοίγματος των θυρών του. Μάλιστα στην ομάδα των σπουδαστών ανήκε και ο ελληνικής καταγωγής Βέλγος, Μισέλ Καλιβιανάκης.

Επαινο έλαβε η μελέτη FL του Ρώσου φοιτητή του γερμανικού Πολυτεχνείου του Πφόρτσχαϊμ, Ρόμαν Εγκόροφ, η οποία επικεντρώνεται αποκλειστικά στο εσωτερικό του θαλάμου επιβατών. Η προσέγγιση του Εγκόροφ είναι εντελώς αντισυμβατική, το ίδιο και η χρήση πολυτελών υλικών αντί του –συνηθισμένου πλέον- συνδυασμού ανθρακονήματος και δέρματος.

Στη διαδικτυακή ψηφοφορία μεταξύ των επισκεπτών της επίσημης ιστοσελίδας της Ferrari συγκέντρωσε πάντως τις περισσότερες προτιμήσεις η σχεδιαστική μελέτη Esfera, που αποτελεί εργασία τριών φοιτητών του κορεάτικου πανεπιστημίου Χονγκίκ της Σεούλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!