Βασιλιάς του Ράλι Ντακάρ ο Πετερχανσέλ

Βασιλιάς του Ράλι Ντακάρ ο Πετερχανσέλ

Ο Γάλλος οδηγός της Peugeot θριάμβευσε για δωδέκατη φορά στο Ράλι Ντακάρ, ενώ ανακοίνωσε έμμεσα και την αποχώρησή του από την ενεργή δράση!

Βασιλιάς του Ράλι Ντακάρ ο Πετερχανσέλ

Ο Στεφάν Πετερχανσέλ νίκησε καθαρά στο Ράλι Ντακάρ, συμπληρώνοντας έτσι δώδεκα τίτλους στον σκληρό και επικίνδυνο μαραθώνιο αγώνα εκτός δρόμου. Ο οδηγός της Peugeot έχει κατακτήσει το Ράλι Ντακάρ από έξι φορές στις κατηγορίες αυτοκινήτων και μοτοσικλέτας, ενώ στην τελευταία Ειδική Διαδρομή από το Βίλα Κάρλος Παζ οδήγησε συντηρητικά, για να κλειδώσει σίγουρα τη νίκη του.

Μετά τον αγώνα ανακοίνωσε ο πενηντάχρονος οδηγός με έμμεσο τρόπο την αποχώρησή του από τα μηχανοκίνητα αθλήματα, λέγοντας ότι «ο τελευταίος μεγάλος στόχος της καριέρας μου, ήταν να κατακτήσω τον ίδιο αριθμό νικών με το αυτοκίνητο, όπως και με τη μοτοσικλέτα. Τώρα τα κατάφερα. Δεν πιστεύω, ότι υπάρχουν πλέον πολλά πράγματα, που μου δίνουν κίνητρο. Η πίεση ήταν τεράστια, όμως την ξεπεράσαμε».

Στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του Σαββάτου, μήκους 180 χιλιομέτρων, νίκησε ο Σεμπαστιάν Λεμπ με Peugeot και τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου κατέλαβαν ο Μίκο Χίρβονεν και ο Αλ Ατίγια με Mini. Ωστόσο ο Πετερχανσέλ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και θριάμβευσε με διαφορά άνω των 40 λεπτών από τον δεύτερο της γενικής, Αλ Ατίγια. Πάνω από μία ώρα ήταν η διαφορά του τρίτου, Νοτιοφρικανού Ζινιέλ ντε Βιλιέρς, από τον νικητή.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κυριάρχησαν τα νέα και ειδικά εξελιγμένα μοντέλα της Peugeot. Μάλιστα οι τρεις οδηγοί τους, Σεμπαστιάν Λεμπ, Κάρλος Σάινθ και Στεφάν Πετερχανσέλ, είχαν μονοπωλήσει επί μεγάλο διάστημα τις πρώτες θέσεις και μάχονταν ουσιαστικά μεταξύ τους.

Χρειάστηκε να πάθει ένα ατύχημα ο Λεμπ στην όγδοη Ειδική Διαδρομή και να εγκαταλείψει ο Σάινθ λόγω προβλήματος με το σαζμάν στη δέκατη ΕΔ, για να εμφανιστούν και πάλι με αξιώσεις στο προσκήνια τα Mini.

Στις μοτοσικλέτες θριάμβευσε ο Αυστραλός αναβάτης Τόμπι Πράις με ΚΤΜ, ενώ στην κατηγορία των Quad νίκησε ο Αργεντινός Μάρκος Πατρονέλι με μικρή διαφορά από τον αδελφό του Αλεσάντρο.

Best of internet