Χούλκενμπεργκ: «Επικίνδυνο να ονειρεύομαι τη Ferrari»

Νίκος Τσιώκος
Χούλκενμπεργκ: «Επικίνδυνο να ονειρεύομαι τη Ferrari»
Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ έθεσε ως στόχο το βάθρο για το 2016 και τόνισε πως είναι επικίνδυνο να κάνει όνερια στη Formula1, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τη Ferrari.

Για τον στόχο του ενόψει της νέας σεζόν, το μέλλον του, τη νίκη στις 24 Ώρες του Λε Μαν μίλησε μεταξύ άλλων στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1 ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Γερμανός έθεσε ως στόχο το βάθρο για τη φετινή χρονιά, ενώ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να... μετακομίσει στη Ferrari στο προσεχές μέλλον τονίζοντας ότι είναι επικίνδυνο να κάνει όνειρα. Ακόμη, μίλησε για τη μεγάλη νίκη στις 24 Ώρες του Λε Μαν, καθώς και για τη σχέση του με τον Σέρχιο Πέρεζ.

Αναλυτικά ένα απόσπασμα των όσων είπε ο Χούλκενμπεργκ:

Για το τι θέλει να αλλάξει το 2016: «Κάποια πράγματα είναι πάντα υπό τον έλεγχό σουτ, αλλά πρέπει να μαθαίνεις από κάθε λάθος, ειδικά από μόνος σου. Έτσι γίνεσαι καλύτερος και αυτό έχει σημασία. Θέλω να κάνω τηγν καλύτερη σεζόν στην F1 από πλευράς βαθμών και βαθμολογικής θέσης στο φινάλε και να ανέβω στο βάθρο. Γι' αυτό, θα κάνω αυτό που κάνω καλύτερα, να οδηγώ γρήγορα και απολαμβάνω αυτό που λατρεύω να κάνω!».

Για το ενδεχόμενο να πάει σε μία κορυφαία ομάδα: «Επέκτεινα το συμβόλαιό μου με τη Force India και είμαι πρόθυμος να κάνω το καλύτερο. Η Formula1 είναι ομαδικό άθλημα και έχει να κάνει με τους ανθρώπους που δουλεύεις. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα μου».

Για το ότι μία τέτοια ομάδα θα ήταν πιθανότατα η Ferrari: «Όπως είπα, τώρα είμαι πολύ χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι. Η Force India είναι χαλαρή ομάδα. Το να ονειρεύεσαι στην F1 είναι επικίνδυνο, ιδιαίτερα το να ονειρεύεσαι τα κόκκινα (γέλια)».

Για την εμπειρία της νίκης στις 24 Ώρες του Λε Μαν: «Πρέπει να παραδεχωτώ ότι το Λε Μαν ήταν πολύ ξεχωριστή στιγμή. Εγώ και οι άλλοι (οι Νικ Τάντι και Ερλ Μπάμπερ) δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ό,τι συνέβη στο Λε Μαν είναι καλό παράδειγμα για τη δύναμη του σπορ. Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Έχει να κάνει και με τη συναισθηματική εμπειρία και ακόμα μέσα μου υπάρχει το γονίδιο της νίκης!».

Για το πόσο απογοητευτικό είναι που δεν μπορεί να την υπερασπιστεί: «Σίγουρα είναι απογοητευτικό, όμως έχω πει ότι η Formula1 είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Εκεί θα συνεχίσω την επίθεση».

Για τη σχέση του με τον Σέρχιο Πέρεζ και αν είναι δυνατό να υπάρξει φιλία στην F1: «Μία καλή σχέση στην F1 μπορεί να περιγραφεί από μία αστεία λέξη που έχω ακούσει. Είναι η ''frenemy'', μία περίεργη μίξη μεταξύ της λέξης friend (φιλία) και της λέξης enemy (έχθρα). Σε αυτό το περιβάλλον γρήγορα πηγαίνεις από το ομαδικό πνεύμα στην αντιπαλότητα και το αντίστροφο.

Είναι ένα πράγμα αγάπης/μίσους. Το καλό είναι ότι εμείς δε πρέπει να επιλέξουμε μαζί την ''κουρτίνα''. Έχω ακούσει ότι αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για κάθε συνεργασία. Όμως, σε γενικές γραμμές είμαι πολύ χαρούμενος με τον ομόσταυλό μου, τα πάμε καλά μαζί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!