H Samsung υπόσχεται αυτονομία 600 χλμ. στα EV!

Γιώργος Βαρίνος
H Samsung υπόσχεται αυτονομία 600 χλμ. στα EV!
Χάρη σε μια νέα τεχνολογία μπαταριών, ο Κορεάτικος κολοσσός Samsung υπόσχεται ότι η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα φτάσει στα 600 χλμ.

Η Samsung παρουσίασε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ μία πρωτότυπη μπαταρία, που διαθέτει την κορυφαία ενεργειακή πυκνότητα στον κόσμο. Η εξέλιξη της μπαταρίας γίνεται με σκοπό να ξεπεραστεί το βασικό εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτό δεν είναι άλλο από τη μικρή τους αυτονομία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία θα βγει σε παραγωγή το 2020 και θα προσφέρει βελτιωμένη δυνατότητα κάλυψης έως 600 χλμ. με μια μόνο φόρτιση, καταλαμβάνοντας τον ίδιο χώρο που απαιτούν οι μπαταρίες των υφιστάμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Των οποίων, ωστόσο, η αυτονομία δεν είναι πάνω από 300 χιλιόμετρα.

Η τεχνολογία αυτή θα φέρει σίγουρα μια μικρή επανάσταση στην εμπορική εκμετάλλευση των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς με μια ενδιάμεση φόρτιση μισής ώρας σε σταθμό ταχέως ανεφοδιασμού ρεύματος, ένα μέσο αυτοκίνητο θα μπορεί να καλύψει άνετα ένα ταξίδι της τάξης των 600 – 900 χιλιομέτρων που με τα σημερινά δεδομένα είναι από δύσκολο έως αδύνατο.

Παρουσιάστηκαν επίσης άλλα δύο νέα συστήματα που υπόσχονται να αυξήσουν την αυτονομία στα ηλεκτρικά οχήματα. Πρόκειται για ένα πακέτο μπαταριών με χαμηλότερο ύψος από αυτό που συναντάμε σήμερα. Το μέγεθος είναι μειωμένο κατά 30% και θα δίνει την δυνατότητα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εγκαταστήσουν περισσότερες σειρές μπαταριών στον ίδιο διαθέσιμο χώρο. Το άλλο σύστημα είναι χαμηλής τάσης μπορεί να αντικαταστήσει την μπαταρία μολύβδου οξέος, με μια μπαταρία ιόντων λιθίου σε ένα ηλεκτρικό ή και σε συμβατικά αυτοκίνητα, αυξάνοντας τις επιδόσεις τους και μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!