To διπλό δράμα του Ζαν Τοντ και του γιου του

Γιώργος Βαρίνος
To διπλό δράμα του Ζαν Τοντ και του γιου του
Ο πρόεδρος της FIA θλίβεται για τον φίλο του Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ ο γιος του Νίκολας ήταν μάνατζερ και φίλος του αδικοχαμένου οδηγού της Formula 1, Ζουλς Μπιανσί.

Ένα διπλό δράμα βιώνει τα τελευταία χρόνια η οικογένεια του Ζαν Τοντ. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της FIA βρίσκεται σε κατάθλιψη μετά το ατύχημα του επιστήθιου φίλου του Μίκαελ Σουμάχερ τον Δεκέμβριο του 2013. Μάλιστα ο Τοντ ζήτησε ακόμη και τη βοήθεια του Πάπα Φραγκίσκου, ώστε να δεηθεί στον Θεό υπέρ του 47χρονου Γερμανού, που λιώνει στο κρεβάτι. Ο Τοντ βλέπει τον Μίκαελ σαν ένα μέλος της οικογένειάς του, δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «αν βρίσκεται κάποιος τόσο κοντά σου και τραυματίζεται βαριά, τότε αυτό σου προκαλεί φυσικά πόνο και πρέπει να σταθείς στην οικογένειά του».

Ωστόσο και ο γιος του πρώην διευθυντή της Scuderia, Νίκολας Τοντ, ζει το δικό του δράμα. Ο υιος Τοντ ήταν μάνατζερ και φίλος του Ζουλς Μπιανσί, που έχασε τη ζωή του μετά από ένα σοβαρό ατύχημα τον Οκτώβριο του 2014 στην ιαπωνική πίστα της Σουζούκα. Ο Γάλλος πιλότος της Marussia είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υπέκυψε μερικούς μήνες αργότερα στα τραύματά του.

Όπως αποκαλύπτει ο Ζαν Τοντ, «για τον γιο μου ήταν κάτι πολύ άσχημο. Είναι φρικτό, να χάνεις κάποιον σε ένα δυστύχημα». Να σημειωθεί, ότι ο Ζουλς Μπιανσί ήταν ο πρώτος πιλότος της Formula 1, που έχασε τη ζωή του στην πίστα μετά τον θάνατο του Άιρτον Σένα την Πρωτομαγιά του 1994, στην πίστα της Μόντσα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!