Άρχισε η παραγωγή του Ford Focus RS (video)

Γιώργος Βαρίνος
Άρχισε η παραγωγή του Ford Focus RS (video)
Το πιο γρήγορο RS ξεκίνησε να παράγεται στο εργοστάσιο της Ford στο Σααρλουί της Γερμανίας. Στην Ελλάδα θα κοστίζει από 45.000€.

Με τις παραγγελίες του να φτάνουν ήδη τις 13.000 σε όλη την Ευρώπη, ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Ford Focus RS, που έρχεται να προστεθεί στη γκάμα των Focus και Fiesta ST, καθώς και σε αυτή των Mustang. Στο τέλος της χρονιάς η Ford θα ξεκινήσει την παραγωγή και του supercar GT, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τον όγκο των sport μοντέλων της. Στην Ευρώπη, η κατηγορία των sport και supersport αυτοκινήτου γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου αύξηση που έφτασε στο 62% το 2015.

Το Focus RS είναι ένα από τα 12 νέα οχήματα υψηλών επιδόσεων που θα λανσάρει η Ford σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο νέο κινητήρας 2.3 EcoBoost που αποδίδει 350 ίππους και εξασφαλίζει επιτάχυνση 0 -100 χλμ./ώρα σε 4,7 δεύτερα. Είναι πλέον το ταχύτερο σε επιτάχυνση Ford RS όλων των εποχών. Το Focus RS λανσάρει το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης Ford Performance All Wheel Drive με Dynamic Torque Vectoring για αναβάθμιση της οδικής συμπεριφοράς, της πρόσφυσης και της ταχύτητας στις στροφές. Στα προγράμματα οδήγησης (Drive Modes) περιλαμβάνεται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής το Drift Mode που επιτρέπει την ελεγχόμενη υπερστροφή ισχύος (drift) και το Launch Control για τέλειες εκκινήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!