Η Renault δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλο ρύπων

Η Renault δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλο ρύπων

Η Renault δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλο ρύπων

Κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε να συνδέει τον γαλλικό κολοσσό με παράνομο λογισμικό στα μοντέλα του, μετά από την έρευνα των αρχών.

Μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν οι αρχές της Γαλλίας την προηγούμενη εβδομάδα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Renault στο Παρίσι για να ερευνήσουν αν εμπλέκεται η εταιρεία σε χειραγώγηση ρύπων στα μοντέλα της, η υπουργός οικολογίας, αειφόρου ανάπτυξής και ενέργειας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, σε συνέντευξη της στον Τύπο δήλωσε: «Θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά ότι οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν δεν υποδηλώνουν την ύπαρξη απάτης από την Renault».

Οι έρευνες έγιναν από την γαλλική αστυνομία σε συνεργασία με τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος (DGCCRF), καθώς και του υπουργείου οικολογίας, αειφόρου ανάπτυξης και ενέργειας της Γαλλίας. Αυτή αποτέλεσε συνέχεια μεγάλης έρευνας που διεξάγεται από το Σεπτέμβριο, κατά την οποία η γαλλική κυβέρνηση θέλησε να διαπιστώσει κατά πόσο οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τηρούν τις προδιαγραφές ρύπων και αν χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό στα μοντέλα τους. Ωστόσο δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ύπαρξη παράνομου λογισμικού, τόσο στη Renault όσο και στον όμιλο PSA (Peugeot – Citroen).  

Η Renault από την πλευρά της αναφέρει ότι δεν έχει κάνει καμία παράνομη ενέργεια και πως δεν ανησυχεί για τίποτα. Συμπλήρωσε επίσης ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά της γραφεία, καθώς και στα τεχνικά κέντρα του Λαρντί και του Γκανκούρ, ενώ δήλωσε πως είναι πρόθυμη να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές που διεξάγουν τις έρευνες.

ren.jpg

Σεγκολέν Ρουαγιάλ: "Δεν αποδείχτηκε κάτι παράνομο στη Renaul".

Best of internet