Ο Πετερχανσέλ μία ανάσα από τη νίκη στο Ντακάρ

Πέτρος Πιτσίνης
Ο Πετερχανσέλ μία ανάσα από τη νίκη στο Ντακάρ
Στην προτελευταία Ειδική Διαδρομή του Ράλι Ντακάρ πρώτευσε μεν ο Χίρβονεν, όμως ο Πετερχανσέλ έχει εξασφαλίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη νίκη.

Ο Φινλανδός Μίκο Χίρβονεν με Mini ήταν ο νικητής της ενδέκατης Ειδικής Διαδρομής του Ράλι Ντακάρ από το Σαν Χουάν στο Βίλα Κάρλος Παζ της Αργεντινής. Δεύτερος τερμάτισε ο περυσινός νικητής του Ντακάρ, Νασέρ Αλ Ατίγια, επίσης με Mini.

Ο Στεφάν Πετερχανσέλ έτρεξε συντηρητικά, κατατάχθηκε ένατος με διαφορά 11 λεπτών και 5 δευτερολέπτων από τον Χίρβονεν και παρέμεινε πρώτος της γενικής έχοντας περίπου 41 λεπτά καλύτερο χρόνο από τον δεύτερο Αλ Ατίγια. Η τελευταία Ειδική Διαδρομή του Σαββάτου ξεκινά από το Βίλα Κάρλος Παζ και το ράλι ολοκληρώνεται στο Ροζάριο.

Ουσιαστικά ο Γάλλος έχει τη νίκη στο τσεπάκι του και θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να τη χάσει. Με τον εφετινό του θρίαμβο θα συμπληρώσει ο Πετερχανσέλ μία ντουζίνα νίκες στο Ράλι Ντακάρ, έξι στην κατηγορία των μοτοσικλετών και άλλες έξι στων αυτοκινήτων.

Τρίτος της γενικής κατάταξης παρέμεινε ο Νοτιοαφρικανός Ζινιέλ ντε Βιλιέρς με Toyota, απειλείται όμως από τον τέταρτο Χίρβονεν, που καλείται να καλύψει διαφορά μόνον τεσσάρων λεπτών, για να ανέβει στο βάθρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!