Έκλεστοουν: «Δε θα έπαιρναν σοβαρά τις γυναίκες οδηγούς στη Formula1»

Νίκος Τσιώκος
Έκλεστοουν: «Δε θα έπαιρναν σοβαρά τις γυναίκες οδηγούς στη Formula1»
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν πιστεύει πως δύσκολα θα δούμε ξανά γυναίκα οδηγό στη Formula1, αφού θεωρεί ότι δε θα την έπαιρναν σοβαρά.

Χλωμό το βλέπει ο Μπέρνι Έκλεστοουν, όσον αφορά το ενδεχόμενο να δούμε ξανά γυναίκα οδηγό στη Formula1. Ο 85χρονος τόνισε, μιλώντας στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό του Καναδά TSN, ότι δε θα έπαιρναν σοβαρά μία γυναίκα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να μη βρίσκεται σε θέση να πρωταγωνιστήσει.

Μάλιστα, έφερε και χαρακτηριστικό παράδειγμα μία περίπτωση στο GP3. «Αμφιβάλλω. Αν υπήρχε κάποια ικανή, δε θα την έπαιρναν σοβαρά, οπότε δε θα είχε ποτέ ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Υπήρχε μία κοπέλα που οδηγούσε στο GP3 για μία ολόκληρη σεζόν, οπότε δεν πρόκειται για κάτι που δεν έχει συμβεί», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι θα αυξηθούν κι άλλο τα χρόνια στον αριθμό από την τελευταία φορά που είδαμε γυναίκα να εκκινεί σε αγώνα. Ήταν η Λέλα Λομπάρντι πριν από σχεδόν 40 χρόνια, αφού απλή συμμετοχή σε Γκραν Πρι είδαμε πρόσφατα με τη Σούζι Βολφ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!