«25% πιο δυνατοί οι κινητήρες το 2016»

Νίκος Τσιώκος
«25% πιο δυνατοί οι κινητήρες το 2016»
Κατά 25% πιο δυνατός θα είναι ο ήχος των κινητήρων το 2016 λόγω των αλλαγών στην εξάτμιση, όπως δήλωσε ο Πατ Σίμοντς.

Από το 2014, όταν η Formula1 μπήκε στην... εποχή των V6 1,6 λίτρων τούρμπο, υπάρχει ένα... θέμα με τον ήχο, καθώς έχει χαθεί η αίγλη του σπορ. Έτσι, γίνονται προσπάθειες, ώστε αυτή να ανακτηθεί στο προσεχές μέλλον.

Μάλιστα, από φέτος οι κινητήρες θα είναι κατά 25% πιο δυνατοί λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει στην εξάτμιση, όπως είπε ο Πατ Σίμοντς στην Έκθεση Autosport International. «Το να βγάλεις αυτό το κομμάτι σημαίνει ότι ο ήχος θα είναι πιο δυνατός. Αλλά θα ακούσετε τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Έτσι, αυτό που θα ακούσετε θα είναι κατά 14% πιο δυνατό με το wastegate κλειστό. Αν το wastegate ανοίξει, τότε πιθανόν ο ήχος θα είναι 20-25% πιο δυνατός. Είναι αρκετά σημαντική διαφορά. Είναι μια φυσική εξέλιξη. Ένα μέρος του ήχου σχετίζεται με την πίεση στον κύλινδρο. Όσο πιο πολύ πιέζεις τον κύλινδρο, τόσο περισσότερο ήχο παίρνεις.

Οι κινητήρες έχουν αναπτυχθεί για να πάρεις περισσότερη δύναμη από την πίεση στον κύλινδρο και έχουν γίνει αρκετά σημαντικές βελτιώσεις στο κομμάτι αυτό από το 2014. Τα μονοθέσια ακούγονται πιο δυνατά και θα γίνουν ακόμα πιο δυνατά φέτος μαζί με τις αλλαγές που έχουμε κάνει και στην εξάτμιση», ήταν τα λόγια του τεχνικού επικεφαλής της Williams.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!