Ακαδημία οδηγών από τη McLaren GT

Νίκος Τσιώκος
Ακαδημία οδηγών από τη McLaren GT
Ακαδημία οδηγών δημιούργησε η McLaren GT, την οποία παρουσίασε στην Έκθεση Autosport International, ως εξέλιξη του Προγράμματος νεαρών οδηγών.

Την ίδρυση Ακαδημίας οδηγών ανακοίνωσε η McLaren GT στο περιθώριο της Έκθεσης Autosport International, όπου βλέπουμε όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα κάτω από την ίδια στέγη. Η ομάδα του Γουόκινγκ το έπραξε αυτό ως εξέλιξη του Προγράμματος νεαρών οδηγών και στην εν λόγω Ακαδημία πρόσθεσε και τον ελληνικής καταγωγής Άλεξ Φοντάνα.

Όσοι, λοιπόν, συμμετέχουν σε αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν με τους πρώτους οδηγούς της McLaren GT, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην πιλότος της Formula1, Μπρούνο Σένα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της McLaren

Η McLaren GT ανακοίνωσε στο Autosport International την ίδρυση Ακαδημίας Οδηγών. Ο Άλεξ Φοντάνα (23) από την Ελβετία και ο γεννημένος στο Τζέρσι Στρούαν Μουρ (20) πλαισιώνουν τον Βορειοϊρλανδό Νεαρό Οδηγό της McLaren GT για το 2015, Άντριου Γουάτσον (20).

Και οι τρεις οδηγοί έχουν ήδη εμπειρία από μονοθέσια και αυτοκίνητα GT και η Ακαδημία Οδηγών θα τους βρει να δουλεύουν μαζί με την ομάδα της McLaren GT, συμπεριλαμβάνοντας και τους εργοστασιακούς οδηγούς, Ρομ Μπελ, Αλβάρο Παρέντε και Μπρούνο Σένα, καθώς φροντίζουν να έχουν μία πετυχημένη καριέρα στους παγκόσμιους αγώνες.

Μετά την πετυχημένη παρθενική σεζόν στο Πρόγραμμα Νέων Οδηγών, όπου είδαμε τους Άντριου Γουάτσον και Ρος Γουάιλι να αποκτούν πολύτιμη εμπειρία τόσο στην πίστα όσο και στο Γουόκινγκ κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

Το πρόγραμμα έχει εξελιχθεί σε μία ευρύτερη Ακαδημία, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μεγαλύτερα οφέλη σε μία μεγαλύτερη ομάδα οδηγών, οι οποίοι έχουν διαφορετική εμπειρία εντός πίστας.

Θα επεκτείνει την πετυχημένη πλατφόρμα που υπάρχει ήδη και θα χτίσει στα γερά θεμέλια του 2015, όταν είδαμε τους Νέους Οδηγούς να εξασφαλίζουν εφτά τερματισμούς στην πρώτη εξάδα συμπεριλαμβάνοντας τη μία νίκη του Γουάτσον στο πρωτάθλημα International GT Open.

Αυτή ήταν η μία από τις 24 νίκες των πελατειακών ομάδων της McLaren Gt με το 650S GT3 στην πρώτη του ανταγωνιστική σεζόν. Περαιτέρω λεπτομέρειες για την Ακαδημία Οδηγών της McLaren GT και το πρόγραμμα για το 2016 θα ανακοινωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Κιρκάλντι: «Οι καλύτεροι των καλύτερων»

Στο δελτίο Τύπου της McLaren GT υπάρχουν και δηλώσεις του Άντριου Κιρκάλντι, ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων πως τα GT προσελκύουν τους καλύτερους των καλύτερων σε όλες τις κατηγορίες. «Η Ακαδημία Οδηγών της McLaren GT είναι μία φυσική εξέλιξη του Προγράμματος Νέων Οδηγών, που έχει αποδειχθεί πετυχημένο στην πρώτη του σεζόν το 2015.

Βλέπουμε τα γκριντ των GT να γίνονται από τα πιο ανταγωνιστικά στον κόσμο και να προσελκύουν τους καλύτερους των καλύτερων όλων των κατηγοριών. Η έφεση των παγκοσμίων πρωταθλημάτων GT3 γίνεται πιο μεγάλη και οι οδηγοί είναι πιο μικροί και πιο δεσμευμένοι από ποτέ.

Παρά το γεγονός ότι είναι μικροί σε ηλικία, βλέπουμε όλο και περισσότερο οδηγούς να έρχονται από τα μονοθέσια με πλούσια εμπειρία και υψηλό επίπεδο ικανότητας και να... διψούν για μία νέα πρόκληση. Η νέα Ακαδημία Οδηγών θα είναι ''ραμμένη'' σε αυτό το επίπεδο εμπειρίας και θα φροντίσει να βοηθήσει στην αύξηση των ταλέντων», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!