Συνάντηση Τοντ με κατασκευαστές και ανεφοδιασμός

Συνάντηση Τοντ με κατασκευαστές και ανεφοδιασμός

Συνάντηση Τοντ με κατασκευαστές και ανεφοδιασμός

Ο Ζαν Τοντ αποκάλυψε ότι θα έχει διήμερη συνάντηση με τους κατασκευταστές κινητήρων της Formula1 την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν για το μέλλον και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει ο ανεφοδιασμός το 2017.

Κατά πολύ αναμένεται να αλλάξει η Formula1 από το 2017 σε μία προσπάθεια των ανθρώπων του σπορ και όσων συμμετέχουν σε αυτό να επαναφέρουν τη χαμένη αίγλη του. Έτσι, οι συζητήσεις που θα υπάρξουν μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών θα είναι πάρα πολλές, με τον Ζαν Τοντ να έχει συνάντηση για δύο ημέρες με τους κατασκευαστές κινητήρων στη Γένοβα τη Δευτέρα (18/1) και την Τρίτη (19/1).

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Αυτοκινήτου μιλώντας στο Autosport, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα γίνουν θετικά βήματα. «Θέλω να θέσω άπαντες προ των ευθυνών τους. Όπως ξέρετε, ζήτησα από τους κατασκευαστές κινητήρων να επιστρέψουν με κάποιες προτάσεις για να εκφράσω τις ανησυχίες μου για τους κινητήρες.

Θα συναντηθώ μαζί τους τη Δευτέρα και την Τρίτη και θέλω να δω πού θα καταλήξουμε. Αν δεν είμαι ικανοποιημένος με την κατάσταση, θα δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Ας είμαστε αισιόδοξοι κι ας ελπίσουμε να συζητήσουμε με λογικούς ανθρώπους, οι οποίοι καταλαβαίνουν το πρόβλημα και θέλουν να το λύσουν.

Ελπίζω να γίνουν θετικά βήματα. Πρέπει να έχουμε αυτές τις συναντήσεις, όπως την επόμενη εβδομάδα. Δεν είμαστε θεατές. Καθοδηγούμε και μοιραζόμαστε αυτές τις συναντήσεις και με όλα αυτά πειμένουμε τώρα να έχουμε κάποια έξοδα». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επανέλθει ο ανεφοδιασμός στα πιτ στοπ από το 2017, σενάριο που... παίζει δυνατά εδώ και πάρα πολύ καιρό.

«Ναι, είναι αλήθεια. Μιλώντας με το γκρουπ επαναφέρουμε το αν είναι σωστό να μην έχουμε ανεφοδιασμό. Ξέρετε γιατί απαγορεύτηκε; Λόγω κόστους. Τώρα είμαστε σε μία μοντέρνα εποχή και ξέρουμε πώς λειτουργεί. Μιλάμε για 50 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

Μπορεί να θέλω τη μείωση του κόστους, όμως δεν είναι σημείο κλειδί για το παγκόσμιο κόστος της Formula1», απάντησε, όταν του έγινε η σχετική ερώτηση. Έτσι, το 2016 αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Best of internet