Ξανά στη Formula1 ο Τομπάζης

Νίκος Τσιώκος
Ξανά στη Formula1 ο Τομπάζης
Ο Νικόλας Τομπάζης επιστρέφει στη Formula1, καθώς ανέλαβε χρέη επικεφαλής αεροδυναμικής στη Marussia.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, ο... δικός μας Νικόλας Τομπάζης επιστρέφει στη Formula1. Ο Έλληνας μηχανικός αποτέλεσε... θύμα των σαρωτικών αλλαγών που έγιναν στη Ferrari εντός του 2014, ενώ είχε... ξοδέψει εννιά χρόνια στη Scuderia ως επικεφαλής σχεδιασμού.

Πλέον, είναι και πάλι στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού ανέλαβε χρέη επικεφαλής αεροδυναμικής στη Marussia. «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπαίνω στην ομάδα της Manor σε αυτή τη συναρπαστική στιγμή. Η ομάδα έχει εντυπωσιακά σχέδια και επενδύει σε όλους τους τομείς για να πετύχει τις φιλοδοξίες της.

Οπότε ανυπομονώ να είμαι μέρος αυτού του ταξιδιού. Η υπάρχουσα ομάδα σχεδιασμού είναι ήδη πολύ δυνατή και ανυπομονώ να δουλέψω με ένα γκρουπ ανθρώπων για να πάρουμε τις ευκαιρίες και να κάνουν πρόοδο τις επόμενες σεζόν», δήλωσε ο Τομπάζης, ο οποίος θα λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας του Μπάνμπερι, Τζον ΜακΚουίλιαμ.

«Πιστεύω ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειες μίας πολύ ταλαντούχας ομάδας σχεδιασμού, που τα τελευταία χρόνια δεν είχε την ευκαιρία να δείξει την εμπειρία της και τις ικανότητές της.

Είμαι αισιόδοξος ότι με τη νέα μονάδα ισχύος της Mercedes και το κιβώτιο ταχυτήτων της Williams η νέα δομή αεροδυναμικής θα μας παρέχει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να εξελίξουμε με συνέπεια ανταγωνιστικά μονοθέσια με μακροχρόνιες φιλοδοξίες», είπε, από τη μεριά του, ο ΜακΚουίλιαμ.

Έτσι, η Marussia προσθέτει ένα δυνατό... χαρτί στο δυναμικό της, τη στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το οδηγικό δίδυμο ενόψει της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!