H Bayer εκπαιδεύεται στην οδική ασφάλεια

Γιώργος Βαρίνος
H Bayer εκπαιδεύεται στην οδική ασφάλεια
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ανέλαβε την εκπαίδευση σε ζητήματα οδικής ασφάλειας του προσωπικού της Bayer Ελλάς.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού της Bayer Ελλάς σε θέματα οδικής ασφάλειας η οποία υλοποιήθηκε από το (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Η εκπαίδευση παρέχεται μέσω του προγράμματος του Ι.Ο.ΑΣ. “AVENUE for Traffic Safety” για εργαζόμενους εταιρειών και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των εκπαιδευόμενων στη σωστή οδική συμπεριφορά, συνειδητοποιώντας τους κινδύνους στους δρόμους και βελτιώνοντας την προσαρμογή τους στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης.

Τελικός κοινός στόχος από την Bayer Ελλάς και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» είναι η μείωση των τροχαίων συμβάντων που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο ανθρώπινο πόνο και μεγάλη οικονομική ζημιά. Η εκπαίδευση περιλάμβανε:

• Παρουσίαση των αρχών της οδικής ασφάλειας στα γραφεία της Bayer Ελλάς στο Μαρούσι

• Προβολή ενημερωτικών και εκπαιδευτικών βίντεο, διαδραστικές δραστηριότητες και βιωματική εκπαίδευση με χρήση σύγχρονων προσομοιωτών όπως αυτοί της ανατροπής αυτοκινήτου, πρόσκρουσης με ζώνη ασφαλείας, οδήγησης σε μεταβαλλόμενες συνθήκες κλπ., σε χώρο του Ι.Ο.ΑΣ. Χωρισμένο σε μικρές ομάδες το προσωπικό της Bayer Ελλάς είχε την ευκαιρία να βιώσει τις δυνάμεις που ασκούνται στο ανθρώπινο σώμα κατά την πρόσκρουση – ακόμα και με μικρή ταχύτητα, αλλά και την ανατροπή ενός αυτοκινήτου, να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του και να αντιληφθεί τις συνθήκες μέθης κατά την οδήγηση μέσω ειδικών γυαλιών.

Το Ι.Ο.ΑΣ. που πρόσφατα γιόρτασε τα 10 χρόνια προσφοράς του στη χώρα μας έχει ενημερώσει και εκπαιδεύσει το προσωπικό δεκάδων επιχειρήσεων και οργανισμών καθώς και άλλων φορέων σε θέματα οδικής ασφάλειας. Το ινστιτούτο υλοποιεί κάθε χρόνο πολλές ακόμα δραστηριότητες πέραν του προγράμματος “AVENUE for Traffic Safety”, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις της χώρας, ώστε να πάψει η Ελλάδα να βρίσκεται σε μια από τις πρώτες θέσεις σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!