Ρομπότ εναντίον κλεφτών αυτοκινήτων (video)

Ρομπότ εναντίον κλεφτών αυτοκινήτων (video)

Ρομπότ εναντίον κλεφτών αυτοκινήτων (video)

Τέρμα οι κλοπές αυτοκινήτων από τους χώρους στάθμευσης, αφού θα φυλάσσονται από ρομπότ, που θα φωτογραφίζουν τους κλέφτες και θα ειδοποιούν την αστυνομία.

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να μειωθούν σημαντικά οι κλοπές των οχημάτων από δημόσιους χώρους. Η εταιρεία ρομποτικής Knightscope με έδρα το Σίλικον Βάλεϊ έχει εξελίξει ένα ρομπότ με τον κωδικό K5, με αποκλειστική αποστολή να φυλάει και να επιτηρεί μεγάλα εργοστάσια, υπαίθρια πάρκινγκ και γκαράζ.

Το K5 είναι εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας, σειρήνα και αισθητήρες κίνησης. Είναι πλήρως αυτόνομο και διαθέτει δική του βάση δεδομένων. Μόλις αντιληφθεί παραβίαση σε κάποιο όχημα ή σε χώρο από άτομο που δεν είναι εξουσιοδοτημένο, σπεύδει στο σημείο, τραβάει φωτογραφίες του δράστη, θέτει σε λειτουργία τη σειρήνα και ειδοποιεί την αστυνομία.

Αυτή τη στιγμή το ρομπότ φύλακας δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες στην πόλη του Σίλικον Βάλεϊ. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς έχει αποτρέψει αρκετές απόπειρες κλοπής αυτοκινήτων. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το K5 θα είναι διαθέσιμο προς πώληση αρχικά στις αγορές της Αμερικής, ενώ αργότερα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Data is Never Big Enough

Best of internet