O Πετερχανσέλ έβαλε πλώρη για τη νίκη

Πέτρος Πιτσίνης
O Πετερχανσέλ έβαλε πλώρη για τη νίκη
Ο Αλ Ατίγια νίκησε με το Mini X-Raid στην ενδέκατη Ειδική Διαδρομή του Ράλι Ντακάρ, όμως ο Πετερχανσέλ θα χάσει πολύ δύσκολα πλέον την πρώτη θέση της γενικής.

Ο περυσινός νικητής του Ράλι Ντακάρ, Νασέρ Αλ Ατίγια, ήταν ο νικητής της ενδέκατης Ειδικής Διαδρομής του εφετινού αγώνα. Ωστόσο ο Καταριανός οδηγός ενός Mini X-Raid δεν απειλεί τον Στεφάν Πετερχανσέλ με Peugeot, που έχει βάλει για τα καλά πλώρη για τη νίκη.

Δεύτερος κατατάχθηκε στην Ειδική Διαδρομή μήκους 431 χιλιομέτρων ο Σεμπαστιάν Λεμπ με διαφορά 5 λεπτών και 52 δευτερολέπτων από τον Αλ Ατίγια. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μίκο Χίρβονεν με Mini, ενώ ο Πετερχανσέλ έτρεξε συντηρητικά και έμεινε τέταρτος.

Ωστόσο ο Γάλλος πολυνίκης του Ράλι Ντακάρ προηγείται με διαφορά περίπου 50 λεπτών από τον δεύτερο Αλ Ατίγια στη γενική βαθμολογία. Ετσι, μπορεί να χάσει τη νίκη στις δύο τελευταίες Ειδικές Διαδρομές, μόνον αν πάθει κάποιο ατύχημα ή μηχανική βλάβη.

Να σημειωθεί, ότι ο Στεφάν Πετερχανσέλ έχει νικήσει μέχρι σήμερα στο Ράλι Ντακάρι έντεκα φορές, έξι φορές στην κατηγορία μοτοσικλετών και πέντε στην κατηγορία αυτοκινήτων. Τρίτος της γενικής βαθμολογίας είναι ο Νοτιοαφρικανός Ζινιέλ ντε Βιλιέρς και τον ακολουθεί τέταρτος με μόνον πέντε λεπτά διαφορά ο Χίρβονεν.

Το Ράλι Ντακάρ συνεχίζεται την Παρασκευή με την προτελευταία Ειδική Διαδρομή μήκους 481 χιλιομέτρων από το Σαν Χουάν στο Βίλα Κάρλος Παζ της Αργεντινής και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο στην πόλη Ροζάριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!