Σκάνδαλο ρύπων από τη Renault;

Σκάνδαλο ρύπων από τη Renault;

Πτώση 20% της μετοχής της εταιρείας προκάλεσε η είδηση, ότι η Renault ελέγχεται για τη χρήση παράνομου λογισμικού, με το οποίο παραποιούνται οι εκπομπές ρύπων.

Σκάνδαλο ρύπων από τη Renault;

H Renault επιβεβαίωσε την είδηση, ότι η αστυνομία έκανε έφοδο στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Παρίσι ψάχνοντας για ένα παράνομο λογισμικό, που συνδέεται με τις εκπομπές ρύπων των μοντέλων της. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και είχε σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει πτώση έως και 20% της αξίας της μετοχής της. Η διοίκηση της Renault δήλωσε, ότι δεν χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό στα μοντέλα της και ότι συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομία στις πραγματοποιούμενες έρευνες.

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις 7 Ιανουαρίου.
Εργαζόμενοι της Renault ανέφεραν, πως η γαλλική αστυνομία και η δίωξη οικονομικού εγκλήματος (DGCCRF) επικέντρωσαν τις έρευνες στις μονάδες ελέγχου του κινητήρα. Οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, για να τους εξετάσουν.

Η αστυνομική έφοδος προκάλεσε ντόμινο στo χρηματιστήριο της Γαλλίας και παρέσυρε και άλλες μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών μαζί με εκείνη της Renault. Η μετοχή του ομίλου PSA σημείωσε πτώση 6,8%, της Daimler 5,7%, της BMW 4,6% και της FCA 7,87%.

Best of internet