Στην McLaren ο Γιόστ Καπίτο

Γιώργος Βαρίνος
Στην McLaren ο Γιόστ Καπίτο
Ο Γιόστ Καπίτο, ο διευθυντής της ομάδας της VW στο WRC που κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, αναλαμβάνει το αγωνιστικό τμήμα της McLaren.

Ο Γερμανός μηχανολόγος – μηχανικός Γιόστ Καπίτο, 58 ετών, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας. Ο Καπίτο, με εξαιρετικά πετυχημένη παρουσία ως διευθυντής της αγωνιστικής της VW στο WRC, καθώς έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα των τριών τελευταίων ετών, έχει διατελέσει παλαιότερα διευθυντής αγωνιστικών τμημάτων μεγάλων εταιρειών, όπως η Ford και έχει εμπειρία σε αγωνιστικές ομάδες F1, αγώνων αντοχής, rally raid, ακόμα και αγώνων μοτοσικλετών ως αγωνιζόμενος ο ίδιος. Ο Καπίτο αναλαμβάνει την αγωνιστική ομάδα της McLaren σε μια κομβική στιγμή, καθώς η απαιτήσεις για βελτίωση είναι ασφυκτικές μετά τα πενιχρά αποτελέσματα του 2015, λόγω κυρίως των αδυναμιών του κινητήρα της Honda.

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της αγωνιστικής ομάδας, ο Τζόναθαν Νηλ, προήχθη σε διευθύνοντα σύμβουλο του McLaren Technology Group, ενώ ο αγωνιστικός διευθυντής Έρικ Μπουλιέ συνεχίζει κανονικά, αναφερόμενος πλέον στον Καπίτο. Ο ιδιοκτήτης του McLaren Group Ρον Ντένις, σε δηλώσεις του έπλεξε το εγκώμιο του Καπίτο και τόνισε την αφοσίωση του νέου του συνεργάτη στα απτά αποτελέσματα, αλλά και στο ιδιαίτερα πετυχημένο παρελθόν του, σε όποια εταιρεία και αν εργάστηκε. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ο Καπίτο να φέρει στην McLaren της F1 τον αέρα της επιτυχίας της VW του WRC και έτσι από το 2016 να δούμε αγώνες με έντονο συναγωνισμό και θέαμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!