Το πιο ασφαλές μικρό (video)

Γιώργος Βαρίνος
Το πιο ασφαλές μικρό (video)
Το Honda Jazz ξεχώρισε ως το πιο ασφαλές super mini στις δοκιμές αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων που πραγματοποιεί ο ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP.

Το νέο Honda Jazz ανακηρύχθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας EuroNCAP ως το Best in Class 2015 (το καλύτερο στην κατηγορία του) μοντέλο supermini. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2015 όπου το Honda Jazz πέτυχε την μέγιστη βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων με πολύ υψηλά ποσοστά σε κάθε τομέα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λάβει τη μεγαλύτερη βαθμολογία από εννέα συνολικά μοντέλα της κατηγορίας του.

Κάθε χρόνο, το Euro NCAP δημοσιεύει μια λίστα με τα αυτοκίνητα που έχουν την καλύτερη απόδοση στις κατηγορίες τους. Για να δοθεί το «Best in Class» βραβείο από το Euro NCAP, τα αυτοκίνητα από κάθε κατηγορία αξιολογούνται με βάση ένα άθροισμα των βαθμολογιών σε κάθε έναν από τους τέσσερις βασικούς τομείς της αξιολόγησης: ενήλικων επιβατών, παιδιών επιβατών, πεζών και συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Το σύνολο αυτό χρησιμοποιείται ως βάση για τη σύγκριση των οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι εκδόσεις του Jazz διαθέτουν το City-Brake Active System (CTBA), δηλαδή το σύστημα αυτόματης πέδησης σε περίπτωση κινδύνου. Προαιρετικά διατίθεται το «Advanced Driver Assist System» (ADAS), ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, που περιλαμβάνουν ειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης, αναγνώριση οδικών σημάτων, περιοριστή μέγιστη ταχύτητας, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας στα φώτα. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με την ιδιαίτερα προηγμένη και μελετημένη δομή του αμαξώματος, που εξασφάλισε στο μοντέλο το κορυφαίο ποσοστό προστασίας ενήλικων επιβατών 93% κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης, με άριστα το 100.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!