Πιο δυνατές οι BMW M3/M4

Γιώργος Βαρίνος
Πιο δυνατές οι BMW M3/M4
Οι εκδόσεις Μ της σειράς 3 και 4 coupe και convertible, απέκτησαν έκδοση competition package με ισχύ 450 ίππων και βελτιώσεις στην ανάρτηση.

ια νέα έκδοση με την ονομασία competition package ανεβάζει την ισχύ των M3, M4 και M4 convertible στους 450 (από 431) ίππους και εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις αλλά και οδική συμπεριφορά. Η τελευταία αναβαθμίζεται χάρη στην υιοθέτηση ενεργών αμορτισέρ και στην αλλαγή των αντιστρεπτικών ράβδων, των ελατηρίων και των αμορτισέρ με νέα. Ταυτόχρονα, αλλαγές έχουν γίνει στις ρυθμίσεις του συστήματος ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς, στα τρία προγράμματα οδήγησης (Comfort, Sport and Sport+), καθώς και στο ενεργό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης M-Diff.

Το κιβώτιο μέσω του οποίου μεταδίδεται η κίνηση στους πίσω τροχούς είναι χειροκίνητο έξι σχέσεων, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το γνωστό αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις και paddles αλλαγής στο τιμόνι. Σε κάθε περίπτωση, οι επιδόσεις σε σχέση με αυτές των απλών M3/M4 είναι βελτιωμένες στην επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα κατά 0,1 δετερόλεπτα, με τον καλύτερο χρόνο να επιτυγχάνεται με το αυτόματο κιβώτιο και να είναι 4,0 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα με το προαιρετικό M Driver Pagkage φτάνει στα 280 χλμ./ώρα.

Οι αλλαγές που φέρνει το competition package δεν σταματούν στις επιδόσεις αλλά επεκτείνονται στους τροχούς με διάμετρο 20 ιντσών, στο νέο σύστημα εξαγωγής με μαύρου χρώματος απολήξεις και πιο δυναμικό ήχο και τέλος στα ελαφρύτερα σπορ καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό. Η νέα έκδοση υπόσχεται καλύτερο έλεγχο στη γρήγορη οδήγηση και πιο συναρπαστική εμπειρία στην πίστα, χωρίς, παράλληλα, να χάνει τα πρακτικά χαρακτηριστικά των M3/M4 που τις έχουν καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητές σε ένα μεγάλο κοινό ενθουσιωδών οδηγών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!