Η γέννηση ενός αγωνιστικού (video)

Η γέννηση ενός αγωνιστικού (video)

Το πρώτο rally car με πίσω κίνηση στη νέα εποχή το κατασκευάζει η Toyota και βασίζεται στο εξαιρετικό κουπέ GT86. Ας δούμε πως.

Η γέννηση ενός αγωνιστικού (video)

Μπορεί το Toyota GT 86 CS-R3 όπως είναι η πλήρης ονομασία του να βασίζεται στο κουπέ μοντέλο παραγωγής, ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε και στο πρώτο από τα δύο video, τίποτα δεν μένει στη θέση του προκειμένου να γίνει ένα αξιόμαχο αγωνιστικό. Τα πάντα αναβαθμίζονται, ρυθμίζονται και τοποθετούνται εκ νέου –γι’ αυτό άλλωστε και το αυτοκίνητο κοστίζει 84.000€ χωρίς φόρους, για αγορά από το αγωνιστικό τμήμα του εργοστασίου στη Γερμανία.

Η σημαντικότερη διαφορά της  GT 86 CS-R3 σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας WRC2 R3 είναι, φυσικά, η πίσω κίνηση και το γεγονός ότι ο δίλιτρος κινητήρας της είναι ατμοσφαιρικός. Η απόδοσή του, παρά τη μείωση της συμπίεσής του που προβλέπεται από τους κανονισμούς, έχει αυξηθεί από του 200 ίππους της έκδοσης παραγωγής στους 232, ενώ η ροπή είναι 235 Nm. Με παράλληλη εκτεταμένη «δίαιτα» για μείωση των κιλών, οι επιδόσεις της rally έκδοσης της GT86 είναι εντυπωσιακές, όσο και ο τρόπος οδήγησης που επιβάλλει η πίσω κίνηση και αναμένεται να επαναφέρει το υπέροχο θέαμα των παλαιών χρόνων στα ράλι της νέας εποχής.

Ο boxer κινητήρας της GT86 συνδυάζεται για την περίσταση με ένα χειροκίνητο σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων της Drenth και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στους πίσω τροχούς. Όπως είναι αναμενόμενο, αλλαγές έχουν γίνει στην ανάρτηση, στα φρένα και στο σύστημα εξαγωγής, ενώ τα προς πώληση αυτοκίνητα θα έχουν τοποθετημένο πλήρες roll cage προδιαγραφών FIA.

Time lapse build up of our GT86 CS-R3

The Return of RWD - GT86 CS-R3

Best of internet