«Η Formula E θα βοηθήσει τη Formula1 να φτάσει τους 1000 ίππους»

Νίκος Τσιώκος
«Η Formula E θα βοηθήσει τη Formula1 να φτάσει τους 1000 ίππους»
Η Formula1 εξετάζει το ενδεχόμενο κινητήρων τούρμπο με 1000 ίππους και μπορεί να τα καταφέρει με τη βοήθεια της τεχονολογίας της Formula E, σύμφωνα με τον υπεύθυνο για θέματα μηχανοκίνητων της Magneti Marelli, Ρομπέρτο Ντάλα.

Μία προσπάθεια να επανέλθει η χαμένη αίγλη της Formula1 γίνεται τον τελευταίο ένα χρόνο από τους ανθρώπους του σπορ. Από τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους έχει γίνει γνωστή η προθυμία τους να φέρουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού κινητήρες 1000 ίππων από το 2017 μέσω της αναβάθμισης στους τωρινούς V6.

Μάλιστα, το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε και στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν της περασμένης σεζόν, όπως αποκάλυψαν μέσα στον Απρίλιο οι Μπέρνι Έκλεστοουν και Τότο Βολφ. Πλέον, οι όποιες προτάσεις για νέους κινητήρες είναι έτοιμες να... πέσουν στο τραπέζι και να παρουσιαστούν στη FIA, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως, στην προσπάθεια η F1 να φτάσει τους 1000 ίππους μπορεί να έρθει βοήθεια από την τεχνολογία της Formula E, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας Magneti Marelli, που είναι θυγατρική της Fiat Crhysler, Ρομπέρτο Ντάλα. «Στο μέλλον η Formula1 θα μπορεί να έχει μεγαλύτερο μοτέρ, μεγαλύτερο ERS, όχι 120kw όπως σήμερα, αλλά 300kw αν θέλετε να έχετε κινητήρες 1000 ίππων.

Τα δύο αθλήματα δεν απέχουν πολύ. Πιστεύουμε ότι η λύση αυτού του είδους θα βοηθήσει στη μελλοντική κατεύθυνση της Formula1. Είμαι σίγουρος ότι η Formula1 θα χρησιμοποιήσει αυτή την εμπειρία και πως αργά ή γρήγορα τα υδραυλικά θα εξαφανιστούν από τα μονοθέσιά της», είπε στο Autosport ο Ντάλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!