«Καθαρός» ο Πετερανσέλ, έφεση από την Mini

«Καθαρός» ο Πετερανσέλ, έφεση από την Mini

«Καθαρός» ο Πετερανσέλ, έφεση από την Mini

Οι οργανωτές του ράλι Ντακάρ αποφάσισαν ότι ο οδηγός της Peugeot Στεφάν Πετερανσέλ δεν ανεφοδιάστηκε παράνομα αλλά η Mini άσκησε έφεση. 

Χθες, στην επεισοδιακή ένατη ειδική του ράλι Ντακάρ που πραγματοποιείται στην Αργεντινή και τη Βολιβία, ο δεύτερος στη γενική κατάταξη οδηγός της Peugeot, o Στεφάν Πετερανσέλ, κατηγορήθηκε από την ομάδα X-Raid της Mini για παράνομο ανεφοδιασμό. Συγκεκριμένα οι ανταγωνιστές του τον κατηγόρησαν ότι ανεφοδιάστηκε με καύσιμο σε σταθμό που προοριζόταν για τα quad και τις μοτοσικλέτες και όχι για τα αυτοκίνητα.

Με επίσημη ανακοίνωσή τους ωστόσο οι οργανωτές «καθάρισαν» το Γάλλο οδηγό δηλώνοντας ότι ο ανεφοδιασμός του ήταν σύμφωνος με τους κανονισμούς και έτσι διατηρεί τη θέση στον αγώνα και πήρε εκκίνηση κανονικά σήμερα τη 10η ειδική διαδρομή με την ονομασία Μπελέν – Λα Ριόχα. Από την πλευρά της η Mini άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης, η οποία θα συζητηθεί εντός τριών ημερών, πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο αγώνας. Το δεδομένο αυτό αφήνει λοιπόν ανοιχτό το ενδεχόμενο τελικά ο Γάλλος οδηγός να χάσει «στα χαρτιά» το όποιο αποτέλεσμα επιτύχει.

Ο Πετερανσέλ, που ξεκίνησε το 1988 τις συμμετοχές στο Ντακάρ ως αναβάτης μοτοσικλέτας, είναι ήδη 50 ετών και αποτελεί την πλέον εμβληματική μορφή του αγώνα. Συνολικά έχει ανέβει 11 φορές στην πρώτη θέση του βάθρου, τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο οδηγό, 6 από αυτές με μοτοσικλέτα και τις υπόλοιπες με αυτοκίνητα της Mitsubishi και της Mini. Πλέον αγωνίζεται με την ομάδα της Peugeot και όπως όλα δείχνουν, οδεύει για ένα ακόμα βάθρο, Ντακάρ θέλοντος και εφέσεως επιτρέπουσας. Στο συνημμένο video μπορείτε να δείτε τα γεγονότα που σημάδεψαν την επεισοδιακή ένατη ειδική διαδρομή.

Stage 9 Summary - Car/Bike - (Belen / Belen)

Best of internet