Ξεπούλησε από τα… σχέδια η Centenario!

Ξεπούλησε από τα… σχέδια η Centenario!

Ξεπούλησε από τα… σχέδια η Centenario!

Χωρίς να έχει παρουσιαστεί επισήμως η Lamborghini Centenario των 2.200.000€, έχει ήδη βρει τους 40 αγοραστές της συνολικής παραγωγής της.

Είναι πλέον επίσημο: η εξωτική και εξαιρετικά σπάνια Lamborghini Centenario, το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της ιταλικής εταιρείας, θα παρουσιαστεί στη διεθνή έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο. Για τα μάτια μας μόνο, καθώς και τα 40 αντίτυπα της εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής της (20 coupe και 20 cabriole) έχουν ήδη αγοραστεί από ισάριθμους πελάτες, μόλις είδαν τα σχέδια του μοντέλου σε ειδική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει η εταιρεία μέσα στο 2015. Με αυτό το δεδομένο, μπορείτε να φανταστείτε ότι η αισθητική της θα είναι εκπληκτική, ίσως ακόμα πιο extreme από αυτή της ψηφιακά επεξεργασμένης εικόνας. Διότι δεν είναι εύκολο να δώσεις 2.200.000€, χωρίς να έχεις στα χέρια σου ούτε μια μεταλλική… βίδα από το αυτοκίνητο.

Από την άλλη πλευρά, εκτός της αισθητικής, υπάρχει η υπόσχεση της σπανιότητας και οι επιδόσεις. Η πρώτη είναι δεδομένη από την mini παραγωγή των 40 αντιτύπων, όσο για τις επιδόσεις φροντίζει ο γνωστός V12 κινητήρας των 6,4 λίτρων, ο οποίος με προβλεπόμενη ισχύ 770 ίππων θα επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 360 χλμ./ώρα.  Αν θέλετε δε και μια επαρκή εξήγηση για την παραγωγή μιας ακόμα τόσο ειδικής έκδοσης και δεν σας αρκεί το γεγονός ότι απλώς υπάρχουν 40 τόσο πλούσιοι συνάνθρωποι που απλώς μπορούν να την αγοράσουν, η Centenario θα αποτελέσει το φόρο τιμής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της εταιρείας, στις 28 Απριλίου του 1916, Φερούτσιο Λαμποργκίνι.

Image credit: carbuzz.com

Best of internet