Moρφή ο Νίκι Λάουντα!

Πέτρος Πιτσίνης
Moρφή ο Νίκι Λάουντα!
Τι κι αν πάτησε τα 67, ζει με ένα νεφρό του αδελφού του και είναι σημαδεμένος από εγκαύματα; Ο Νίκι Λάουντα δεν το βάζει κάτω και αγόρασε πάλι μία αεροπορική εταιρεία!

Δεν έχει ησυχία ο Νίκι Λάουντα. Ο Αυστριακός έχει κατακτήσει τρεις φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, δύο με τη Ferrari το 1975 και το 1977 και μία με τη McLaren το 1984. Επίσης σχολιάζει εδώ και δέκα χρόνια τα Γκραν Πρι της Formula 1 στην τηλεόραση και την τελευταία διετία είναι μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Mercedes και υπεύθυνος της ομάδας της Formula 1.

Η ζωή του Λάουντα μοιάζει με περιπετειώδη ταινία. Ο 67χρονος σηκώνεται κάθε ημέρα στις 6 το πρωί, ζει με ένα νεφρό του αδελφού του, επιβίωσε ενός τρομερού ατυχήματος τον Αύγουστο του 1976 για το οποίο έλαβε τη Θεία Μετάληψη, έγινε πατέρας δίδυμων παιδιών στα 62 του και συνεχίζει να ψάχνει απτόητος για νέες προκλήσεις.

Τελευταίο του «κατόρθωμα» είναι η εξαγορά της αεροπορικής εταιρείας Amira Air με 80 εργαζομένους και έναν στόλο 14 μικρών αεροσκαφών. Η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται στις μεταφορές πλούσιων και επώνυμων επιβατών σε όλη την υδρόγειο και είναι ακριβώς το αντίθετο από τη Lauda Air. Η τελευταία ιδρύθηκε το 1979 από τον Νίκι Λάουντα και πραγματοποιούσε δρομολόγια charter χαμηλού κόστους.

Το 1988 αναβαθμίστηκε η Lauda Air από τουριστική σε αεροπορική εταιρεία γραμμής, όμως έπαθε μεγάλη ζημιά όταν έπεσε ένα αεροσκάφος της το 1991 στην Ταϊλάνδη. Το τραγικό δυστύχημα κόστισε τη ζωή σε 223 ανθρώπους και ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η συνεργασία της Lauda Air με τη Lufthansa. Αργότερα πέρασε η Lauda Air στην ιδιοκτησία της Austrian Airlines, όμως ο πολυπράγμονας Αυστριακός ίδρυσε το 2003 μία νέα αεροπορική εταιρεία, τη «flyniki», που πωλήθηκε ακολούθως στην Air Berlin.

Ο Λάουντα κατέχει όλα τα πτυχία πιλότου και εννοείται, ότι θα κάθεται και ο ίδιος στο κόκπιτ των αεροσκαφών του, όταν το επιτρέπει ο χρόνος του.

Μορφή ο τύπος!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!