Η δύναμη ξύπνησε!

Γιώργος Βαρίνος
Η δύναμη ξύπνησε!
Το Fisker Force 1 αποκαλύφθηκε στη διεθνή έκθεση του Ντιτρόιτ και είναι ένα 100% αμερικανικό supercar που ξυπνά τη μεγάλη δύναμη.

Με αμάξωμα από ίνες άνθρακα, εξελιγμένη στους αγώνες ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και τον V10 κινητήρα των 8,4 λίτρων τοποθετημένο κάτω από το καπό με απόδοση 745 ίππων, το Force 1 της Fisker υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις. Όσο μεγάλες δηλαδή μπορούν να σας δώσουν τα 350 χιλιόμετρα της τελικής ταχύτητας και η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα. Το Fisker Force 1 αποκαλύφθηκε σήμερα στο Ντιτρόιτ και είναι δημιούργημα του γνωστού και ταλαντούχου σχεδιαστή Henrik Fisker, που παλαιότερα είχε κατασκευάσει ένα ακόμα υβριδικό σπορ μοντέλο, το Karma, το οποίο τον οδήγησε στην πτώχευση.

Ωστόσο, η εταιρεία VL των Μπομπ Λουτζ (πρώην προέδρου της GM) και Ζιλμπέρ Βιλαρεάλ έθεσε υπό τη σκέπη της τον Fisker και πλέον, υπό την ονομασία VLF, έφεραν στη ζωή το Force 1. Το γλυπτό αυτό supercar έχει τον κινητήρα του τοποθετημένο κατά μήκος πίσω από τον εμπρός άξονα των τροχών, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου του ίδιου αριθμού σχέσεων, με paddles αλλαγής στο τιμόνι. Η εταιρεία VLF υποστηρίζει ότι το Fisker Force 1 θα διατίθεται στην τιμή των 300.000$ περίπου, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2016 και θα ολοκληρωθεί όταν κατασκευαστούν 50 μόλις αντίτυπα.

Image credit: topgear.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!