Πόσα άλογα θα έχει το Fiesta RS;

Πέτρος Πιτσίνης
Πόσα άλογα θα έχει το Fiesta RS;
Το Focus θα χάσει την αποκλειστικότητα των εκδόσεων RS, καθώς η Ford θα προσθέσει και άλλα τέτοια καυτά μοντέλα στον στόλο της! Η αρχή θα γίνει πιθανότατα με το Fiesta RS.

Η μεγάλη επιτυχία του απεικονιζόμενου Focus RS άνοιξε την όρεξη στη Ford. Η εταιρεία με το χαρακτηριστικό οβάλ σήμα επιβεβαίωσε ουσιαστικά, ότι σχεδιάζει να προσθέσει στη γκάμα της και άλλες τέτοιες καυτές εκδόσεις.

Όπως αποκάλυψε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ford, Στιβ Οντέλ, στο περιθώριο της Έκθεσης του Ντιτρόιτ, «το σήμα RS είναι πραγματικά πολύτιμο. Οι άνθρωποι ΄΄το τρέχουν΄΄. Οι άνθρωποι το συλλέγουν. Πιστεύω, ότι υπάρχει περιθώριο για επέκταση». Ο Οντέλ δεν θέλησε να αναφέρει, ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο μοντέλο της Ford με το λογότυπο RS. Φαίνεται πάντως, ότι θα πρόκειται πιθανότατα για μία σκληροπυρηνική εκδοχή του Fiesta, προσηλωμένη απόλυτα στις επιδόσεις.

Σύμφωνα με φήμες, που κυκλοφόρησαν στα τέλη Δεκεμβρίου, το Fiesta RS θα λανσαριστεί το 2017 και θα χρησιμοποιεί τον ίδιο τούρμπο κινητήρα 1,6 λίτρων με το Fiesta ST. Το τελευταίο αποδίδει 197 ίππους, όμως το νέο Fiesta RS θα «βγάζει» 246 άλογα. Σε αντίθεση με το τετρακίνητο Focus RS, το μικρότερο Fiesta RS θα είναι προσθιοκίνητο.

Δεν υπάρχει πάντως κανένας λόγος ανησυχίας, αφού η Ford έχει αποδείξει, ότι μπορεί να προσαρμόσει το σασσί και τις αναρτήσεις ενός εμπροσθοκίνητου μοντέλου στις απαιτήσεις ενός πανίσχυρου κινητήρα. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη εδώ και καιρό ψηφιακά σκίτσα του καυτού σούπερ μίνι, που αναμένεται με ενδιαφέρον από τους φίλους των σπορ μοντέλων με προσιτές τιμές.

Εμείς προτιμήσαμε πάντως να ανεβάσουμε τις επίσημες φωτογραφίες του Focus RS σαν...ορεκτικό!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!