Αρέσει στην Ευρώπη το Opel Mokka

Γιώργος Βαρίνος
Αρέσει στην Ευρώπη το Opel Mokka
Εδώ και τρία χρόνια το Opel Mokka αποτελεί το πιο επιτυχημένο συμπαγές SUV στην Ευρώπη, με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τις 500.000 μονάδες.

Το Opel Mokka ξεπέρασε το ορόσημο παραγωγής 500.000 μονάδων, καθώς εδώ και τρία χρόνια από τότε που λανσαρίστηκε, αποτελεί το πλέον επιτυχημένο συμπαγές SUV στην Ευρώπη. Ελκυστικό στυλ, κορυφαία πρακτικότητα, οικονομικοί κινητήρες σε συνδυασμό με το σύστημα adaptive all-wheel drive και τενχολογικά προηγμένα συστήματα infotainment είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επιτυχίας του.

Με μήκος μόλις 4,28 μέτρα, το Mokka είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση σε αστικές συνθήκες, ενώ, ταυτόχρονα, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και πέντε άτομα σε κάθε είδους δρόμο. Κάτω από το καπό του ξεχωρίζουν οι νέοι ισχυροί και οικονομικοί κινητήρες της Opel και ιδιαίτερα οι τελευταίας γενιάς turbo diesel. Σε συνδυασμό με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, οι κινητήρες diesel, που διατίθενται σε εκδόσεις 110 ή 136 ίππων, καταναλώνουν 4.3-4.1 λίτρα/100 χλμ., που αντιστοιχεί με εκπομπές CO2 114-106 γρ./χλμ. Ο πιο ισχυρός diesel κινητήρας συνδυάζεται επίσης με adaptive all-wheel drive. Το σύστημα 4x4 αναγνωρίζει αυτόματα τις αυξημένες ανάγκες πρόσφυσης και κατανέμει ανάλογα την ισχύ, κάτι που αυξάνει σημαντικά την ενεργητική ασφάλεια.

Όμως το bestseller της Opel εκτός από προηγμένα μηχανικά μέρη προσφέρει και εξαιρετική συνδεσιμότητα. Όπως πολλά ακόμα μοντέλα Opel, το Mokka διατίθεται τώρα με Opel OnStar. Το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και εξυπηρέτησης προσφέρει μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών από αυτόματη ειδοποίηση σε περίπτωση σύγκρουσης και οδική βοήθεια μέχρι διάγνωση από απόσταση μέσω της εφαρμογής smartphone myOpel, ή ένα ισχυρό 4G/LTE Wi-Fi hotspot για μέχρι επτά συσκευές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!