Ένας Τιτάνας από τη Nissan (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ένας Τιτάνας από τη Nissan (video)
Αυτός ο Τιτάνας δεν είναι παιδί της Γης και του Ουρανού. Τον δημιούργησε η Nissan και τον ονόμασε Titan Warrior για να επιβληθεί σε κάθε άλλο pick up.

Η Αμερική είναι η χώρα όπου τα king size ελαφρά φορτηγά γνωρίζουν ανεπανάληπτη επιτυχία και ταυτόχρονα μοιάζουν απόλυτα φυσιολογικά στην αχανή αυτή χώρα. Μοιραία λοιπόν ακόμα και οι Ιάπωνες κατασκευαστές προσφέρουν στεροειδή στις γνωστές εκδόσεις των pick up μοντέλων τους, ώστε να είναι αρεστά και εμπορικά πετυχημένα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Titan της Nissan, το οποίο με αφορμή τη διεθνή έκθεση του Ντιτρόιτ απέκτησε τον τίτλο Warrior και ακόμα περισσότερες εκτός δρόμου ικανότητες, που καθορίζονται από τους τεράστιους τροχούς και της heavy duty αναρτήσεις.

Βασισμένο στην κορυφαία έκδοση του νέου Titan XD με τον κινητήρα V8 Turbo Diesel των 5.0 λίτρων που αποδίδει 390 ίππους και 545Nm ροπής, το Titan Warrior Concept δημιουργήθηκε για αυτούς που επιζητούν το απόλυτο. Σε ότι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του πρωτότυπου αυτού μοντέλου, η σχεδιαστική ομάδα της Nissan διατήρησε το ίδιο μεταξόνιο και μήκος με την έκδοση παραγωγής. Ωστόσο, το ύψος αυξήθηκε κατά σχεδόν 8 εκατοστά, προκειμένου να χωρέσουν τα θηριώδη ελαστικά των 37 ιντσών. Επιπλέον, για να υπάρξει ωφέλιμος χώρος για την “φιλοξενία” τόσο των ελαστικών, όσο και της νέας αγωνιστικού τύπου ανάρτησης, οι σχεδιαστές αύξησαν το πλάτος του Τitan Warrior Concept κατά 16 ολόκληρα εκατοστά.

Η μάσκα και οι προβολείς έχουν ανασχεδιαστεί για να προσδώσουν μια πιο δυναμική εμφάνιση. Παράλληλα, οι αεραγωγοί που έχουν προστεθεί φροντίζουν για την ψύξη του πανίσχυρου πετρελαιοκινητήρα. Οι προβολείς περιλαμβάνουν φωτιστικά LED, ένα το σύστημα εξαγωγής διαθέτει τέσσερις απολήξεις. Τέλος το γκρι χρώμα με τη ματ υφή, που συμπληρώνεται από πινελιές μαύρου και κόκκινου χρώματος, οι επενδύσεις με ίνες άνθρακα και οι αεροτομές, συνθέτουν την εντυπωσιακή και επιβλητική εικόνα του μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!