«Συμφέρει η αγορά, παρά η επισκευή» λέει η VW

«Συμφέρει η αγορά, παρά η επισκευή» λέει η VW

«Συμφέρει η αγορά, παρά η επισκευή» λέει η VW

Η VW των ΗΠΑ σκέπτεται, να αγοράσει πίσω μία παρτίδα 100.000 ντιζελοκίνητων μοντέλων με το λογισμικό, που παραποιεί τις εκπομπές ρύπων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Ματίας Μίλερ, θεωρεί πιθανή την αγορά περισσοτέρων από 100.000 πετρελαιοκίνητων μοντέλων της εταιρείας με το παράνομο λογισμικό, τα οποία κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Ο Μίλερ δήλωσε από το Ντιτρόιτ, ότι η συγκεκριμένη λύση της αγοράς αντί της ανάκλησης αφορά τη δεύτερη από τις συνολικά τρεις γενιές κινητήρων με τις παραποιημένες ενδείξεις εκπομπών ρύπων.

«Για να αποκατασταθεί αυτή η Γενιά Δύο επισκευαστικά, θα ήταν πολύ σημαντικό το οικονομικό κόστος, αλλά και ασύμφορο από πλευράς απαιτούμενου χρόνου. Και έτσι τίθεται το ερώτημα, αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», ανέφερε ο Μίλερ στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι NDR. Διευκρίνισε επίσης, ότι πρόκειται για συνολικά 103.000 οχήματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής μάρκας ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από τους Αμερικανούς πελάτες και τις Αρχές των ΗΠΑ και ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των επενδύσεων από τη VW. Επίσης την Τετάρτη θα συναντηθεί με την πρόεδρο του οργανισμού ΕΡΑ, Τζίνα Μακ Κάρθι, για να της εξηγήσει τις προτάσεις της VW σχετικά με την επισκευή των 580.000 πετρελαιοκίνητων μοντέλων με το παράνομο λογισμικό, τα οποία έχουν ταξινομηθεί στις ΗΠΑ.

Εξάλλου, δικαστήριο της Καλιφόρνια όρισε ως διαμεσολαβητή ανάμεσα στη VW και σε πάνω από 500 ενάγοντες Αμερικανούς πελάτες της τον πρώην Διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μίλερ. Οι δικηγόροι όλων των εμπλεκόμενων πλευρών έχουν περιθώριο έως τις 15 Ιανουαρίου, να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους για τον ορισμό του Μίλερ.

Best of internet