Φορτηγά σαν χρηματοκιβώτια

Φορτηγά σαν χρηματοκιβώτια

Φορτηγά υψίστης ασφαλείας ξεκίνησαν τα δρομολόγια στους δρόμους της Γαλλίας, σαν οχήματα χρηματαποστολών της κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Φορτηγά σαν χρηματοκιβώτια

Το Renault T 430 είναι το νέο όχημα χρηματαποστολών της Τράπεζας της Γαλλίας. Τα νέα οχήματα μόλις παραδόθηκαν στην Τράπεζα, έχοντας ένα σύστημα θωράκισης τελευταίας τεχνολογίας, με εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και υλικά εξαιρετικής αντοχής. Το αμάξωμά του διαφέρει από τα απλά Τ 430, καθώς διαθέτει τροποποιημένο μεταξόνιο και αερανάρτηση, η οποία του επιτρέπει να μεταβάλλει την απόστασή του από το έδαφος. Αυτό βρίσκει εφαρμογή σε μερικές χαμηλές γέφυρες της Γαλλίας, όπως εξηγήθηκε από τον Μπρούνο Καράρα, μάνατζερ του τμήματος φορτηγών της Renault.

Πληροφορίες για τον κινητήρα όπως είναι λογικό δεν υπάρχουν, όμως σίγουρα η απόδοσή του θα είναι πάνω από τα 430 άλογα που αποδίδει η συμβατική έκδοση του φορτηγού, με το κιβώτιο ταχυτήτων του τελευταίου να είναι ένα 12άρι αυτόματο. Συνολικά, το ωφέλιμο φορτίο του φορτηγού – χρηματοκιβωτίου ορίζεται στα 15.951 κιλά και το μεικτό του βάρος αγγίζει τους 24,9 τόνους!

Best of internet